Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. května 2023 8:29
Čas čtení 0:56
Kristýna Dobiášová TASR

Padesát let od vítězství skupiny ABBA v Eurovizi: Prozradili, jestli chystají vystoupení

Padesát let od vítězství skupiny ABBA v Eurovizi: Prozradili, jestli chystají vystoupení
Zdroj: Flickr/Cornel Penescu/volně k užití
HUDBA EUROVIZE HUDBA ŠVÉDSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Dva členové skupiny ABBA, Benny Andersson a Björn Ulvaeus, vyloučili možnost, že by jejich skupina příští rok vystoupila na písňové soutěži Eurovize ve Švédsku. Informuje o tom TASR.

Britský deník The Guardian připomněl, že Švédsko bude příští rok hostit největší živou hudební událost na světě poté, co švédská zpěvačka Loreen zvítězila v letošním ročníku soutěže, kterou pořádala Británie jménem válkou zmítané Ukrajiny.

Doporučeno
Dua Lipa, Lizzo nebo Ryan Gosling: Koukni, která jména se podílí na soundtracku ke snímku Barbie Dua Lipa, Lizzo nebo Ryan Gosling: Koukni, která jména se podílí na soundtracku ke snímku Barbie 25. května 2023 19:00

Vítězství Loreen v pěvecké soutěži, která se konala v Liverpoolu, okamžitě vyvolalo spekulace, že by se skupina ABBA mohla příští rok postavit na pódium písňové soutěže Eurovize.

Padesát let skupiny můžeme oslavit i bez vystoupení, komentoval Ulvaeus

V roce 2024 uplyne 50 let od chvíle, kdy ABBA v soutěži zvítězila s písní Waterloo.

Andersson v rozhovoru pro pořad BBC Newsnight řekl, že ABBA v žádném případě nevystoupí.

Doporučeno
Čelil obvinění z obtěžování nezletilých i z vedení kultu. Jared Leto je však stále hvězdou Hollywoodu Čelil obvinění z obtěžování nezletilých i z vedení kultu. Jared Leto je však stále hvězdou Hollywoodu 24. května 2023 13:00

„Když nechci já, nebude chtít ani nikdo jiný. Pro všechny čtyři je to stejné. Když někdo řekne ne je to ne,“ vysvětlil. Ulvaeus dodal: „Padesát let skupiny ABBA můžeme oslavit i bez toho, abychom byli na pódiu.“

ABBA se v roce 2021 vrátila s novou deskou a koncertním formátem

Skupina ABBA, kterou vedle Björna Ulvaeuse a Bennyho Anderssona tvořili také Agnetha Faltskog a Anni-Frid Lyngstad, se mezinárodně proslavila právě po úspěchu v soutěži Eurovize v roce 1974.

Doporučeno
Succession si musíš odžít: Jeden z nejlepších televizních seriálů jde do finále. Půjdeme po něm všichni hromadně na terapii? Succession si musíš odžít: Jeden z nejlepších televizních seriálů jde do finále. Půjdeme po něm všichni hromadně na terapii? 26. května 2023 6:00

V roce 1981 skupina vydala – podle vlastních slov – poslední album a následující rok se rozpadla. Její úspěch však pokračoval. V roce 2021 vydala první novou desku po téměř 40 letech. V Londýně také spustila nový koncertní formát, na němž vystupují digitální avataři, tzv. Abbatars, kteří hrají jejich hity a podobají se členům kapely tak, jak vypadali v roce 1979.

Domů
Sdílet
Diskuse