Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Centrum Černý Most.
13. června 2023 v 10:00
Čas čtení 1:58
Sponzorovaný obsah

Praha přivítá top jezdce na freestyle koloběžkách a BMX. Pumptrackovou dráhu si budeš moct vyzkoušet i ty

Praha přivítá top jezdce na freestyle koloběžkách a BMX. Pumptrackovou dráhu si budeš moct vyzkoušet i ty
Zdroj: Centrum Černý Most
KULTURA KULTURNÍ AKCE PUMPTRACK
Uložit Uložené

Nenech si ujít Mistrovství České republiky v pumptracku, kde si můžeš zkusit jízdu vedle české špičky.

Baví tě freestyle nebo adrenalinové sporty a nemáš plány na víkend 17. a 18. června? Doraz před západní vstup Centra Černý Most na historicky první Mistrovství ČR v pumptracku. Na pumptrackové dráze se předvedou profesionálové světového měřítka a ukážou, co všechno se dá provádět s kolem a koloběžkou. Kromě toho na akci vystoupí Paulie Garand a Kenny Rough, takže si užiješ i dobrou hudbu a další aktivity z bohatého doprovodného programu.

Co je pumptrack?

Pumptrack je uměle vytvořená dráha pro kola a koloběžky. Speciální zvlněný povrch plný zatáček umožňuje jezdcům objet okruh bez nutnosti šlapání. Rychlost nabírají tzv. pumpováním, kdy se pohybují pouze přenášením vlastní váhy.

Pumptracková dráha je bezpečným způsobem, jak získat zkušenosti a lepší rovnováhu pro freestyle na kole či koloběžce. Díky tomu se často využívá jako trénink pro děti a začátečníky. „Pumptrack je super v tom, že se děti mohou naučit základy jak se hledá stabilita, jak se pumpuje a získává rychlost. Je to fajn začátek, než se dostanou třeba do skateparku,“ vysvětluje jeden z nejlepších freestylových jezdců světa Richard Zelinka.

Richard Zelinka
Zdroj: Richard Zelinka

Mistři světa se postarají o adrenalinovou show

Co všechno se dá na pumptrackové dráze dělat, předvedou ti nejlepší z oboru. Své zkušenosti tam bude předávat zmíněný Richard Zelinka, trojnásobný držitel titulu King of Kings, světový šampion a velký popularizátor freestyle koloběžek. Show na minirampě předvedou mistři ČR ve freestyle BMX Miki Hovorka a Tomáš Beran. Dorazí také Jára Mini Soukup, žijící legenda ve freestyle scooteringu, a Marek Rathouský, který se dlouhodobě drží mezi top 5 českými jezdci na freestyle koloběžkách v disciplínách park a minirampa. 

V sobotu se závodí na koloběžkách, v neděli na kolech

V sobotu 17. června proběhne Mistrovství ČR v pumptracku na koloběžkách, v neděli 18. června závody na kolech MODULAR PUMTRACK CHALLENGE. 

Závodů se zúčastní nejlepší ze sportovců, kteří se zapojili do MODULAR PUMPTRACK CHALLENGE agentury VSA Xtreme. Na základě jejich výsledků je pozváno do každé kategorie 8 top jezdců. Pojede se tzv. „head to head“, to znamená, že jezdci vyjedou proti sobě a budou postupně vypadávat. Nejprve bude ve dvojicích závodit všech 8 jezdců, následně proběhne malé finále mezi čtyřmi jezdci o 3. a 4. místo a poté velké finále, kde se utkají dva nejlepší o první a druhé místo. Mezi závodníky jsou obsaženy všechny věkové kategorie, od nejmenších dětí až po dospělé. 

Richard Zelinka, koloběžky
Zdroj: Richard Zelinka

Koncert Paulieho Garanda a Kennyho Rougha

Program je nabitý nejen co do adrenalinu a freestylových aktivit, ale také po kulturní stránce. Jeho součástí je nezávodní zóna, kde si mohou děti i dospělí vyzkoušet jízdu na pumptracku pod vedením odborného dozoru. U pumptrackové dráhy dlouhé 37 metrů bude zdarma k dispozici veškeré vybavení včetně helem. V pumptrack zóně bude také možnost setkat se s výše zmíněnými sportovci a zapojit se do soutěží o zajímavé ceny.

Víkendem bude návštěvníky provádět moderátor Jan Valenta, bývalý profesionální reprezentant freestyle BMX sportu a trojnásobný mistr světa. Celá akce pak vyvrcholí v neděli koncertem Paulieho Garanda a Kennyho Rougha. Podrobný program celé akce a další informace najdeš na www.mistrovstvicrvpumptracku.cz.

Centrum Černý Most, pumptrack
Zdroj: Centrum Černý Most
Domů
Sdílet
Diskuse