Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2023 10:15
Čas čtení 1:33
Richard Balog

Video: Debutová kolekce Pharrella Williamse pro Louis Vuitton je velkolepá. Spojuje moderní prvky s tradicí módního domu

Video: Debutová kolekce Pharrella Williamse pro Louis Vuitton je velkolepá. Spojuje moderní prvky s tradicí módního domu
Zdroj: AP Photo/Christophe Ena
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Nový kreativní ředitel představil svoji první ready-to-wear kolekci pro muže. Většinu modelů chceme v šatníku.

Když vedení společnosti Louis Vuitton v čele s generálním ředitelem Pietrem Beccarim angažovalo Pharrella Williamse do pozice kreativního ředitele pro mužskou divizi, množství lidí považovalo toto rozhodnutí za marketingový tah a pokračování v trendu celebritních „návrhářů“ ve strukturách módních domů.

Doporučeno
Tipy na nejlepší plavky. S těmito kousky letos zazáříš u moře i na zahradním lehátku Tipy na nejlepší plavky. S těmito kousky letos zazáříš u moře i na zahradním lehátku 20. června 2023 11:00

50letý umělec dnes otevřel pařížský týden módy ve velkém stylu, když představil svou debutovou ready-to-wear kolekci pro muže určenou pro období jaro/léto 2024 a minimálně většinu kritiků přesvědčil o tom, že šlo o správný krok.

Pharrell Williams, Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

Otázka před přehlídkou byla jednoduchá: Bude Louis Vuitton pod taktovkou Williamse jen Virgil Abloh 2.0? Odpověď je: ne a ano.

Již při odhalení návrhů cestovních tašek na Instagramu jsme nepochybovali o tom, že kolekce jaro/léto 2024 bude plná hravých a originálních designů, díky kterým otevřel Abloh dveře v módním domě Louis Vuitton pro mladou generaci. Williams v tomto směru pokračuje, avšak s vlastní uměleckou tváří.

Doporučeno
Foto: Vuittonka, do které se nevejde ani zrnko rýže. Kolektiv MSCHF opět šokuje Foto: Vuittonka, do které se nevejde ani zrnko rýže. Kolektiv MSCHF opět šokuje 15. června 2023 13:14

Williams na nejstarším mostu přes řeku Seina Pont Neuf představil vlastní vizi luxusní módy v podobě 73 siluet, které přítomné hosty často zvedaly ze sedadel. Modelové a modelky za sebou kráčeli ve velkých rozestupech v návrzích, které byly kombinací poctivého krejčovského řemesla, elegance a streetwearu. Na závěr přišel samotný kreativní ředitel v obleku s digitálním armádním vzorem a zlatými slunečními brýlemi, aby si vychutnal atmosféru a potlesk celebritních hostů včetně Beyoncé, Skepty, Zendayi, Rihanny, A$AP Rockyho nebo Kim Kardashian.

Louis Vuitton
Zdroj: AP Photo/Christophe Ena

Ústředním motivem byly čtverečkované vzory v různých velikostech i barevných provedeních, které zdobilo logo LV. Ze všech návrhů nás nejvíce oslovily letecké bundy s bohatým zdobením, sofistikované svrchní vrstvy jako vystřižené z první poloviny minulého století, obleky v nadměrných střizích se zvonovými kalhotami, jezdecké kozačky do výšky kolen a v neposlední řadě doplňky v podobě velkých cestovních tašek LV či pokrývky hlavy, sluneční brýle a zlaté šperky.

Doporučeno
Seniorský drip: letní edice. Takto skvěle vypadá styl, který prověřil čas Seniorský drip: letní edice. Takto skvěle vypadá styl, který prověřil čas 15. června 2023 12:00

Na premiérovou kolekci Williamse pro Louis Vuitton byl zvědavý každý, kdo sleduje módu, a uznáváme, že jsme sami měli vysoká očekávání vzhledem k umělcovu talentu na vše, čeho se dotkne. Proto nás těší, v jakém stylu pařížská přehlídka proběhla i jak vypadaly jednotlivé návrhy, z nichž většinu chceme v šatnících. Bylo to velkolepé.

Prohlédni si záznam z přehlídky.


Oděvní společnost Louis Vuitton, která patří pod konsorcium LVMH, je největším prodejcem luxusní módy na světě. Podle odhadů švýcarské banky HSBC se tržby Louis Vuitton v roce 2022 zvýšily o 20 procent na 20,6 miliardy eur a v roce 2023 by měly dosáhnout 21,9 miliardy eur.

Doporučeno
Kabelky jako investice. Nadčasový luxus, který na ceně roste víc než zlato Kabelky jako investice. Nadčasový luxus, který na ceně roste víc než zlato 14. června 2023 9:00
Domů
Sdílet
Diskuse