Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. července 2023 12:32
Čas čtení 0:38
Vojtěch Vanda

Zemřel osmnáctiletý pilot formule Dilano van't Hoff. Nepřežil tragickou nehodu během závodu

SPORT NIZOZEMSKO
Uložit Uložené

Tragédie na slavném okruhu Spa-Francorchamps v Belgii se přihodila při závodu evropského šampionátu Formula Regional. Mladý jezdec z blíže neznámých příčin roztočil svůj vůz, do něhož narazil další pilot.

Nehoda se stala v jedné z nejrizikovějších částí trati, kde ještě vydatně pršelo. Van't Hoff, přestože se jednalo o velmi talentovaného jezdce, který před dvěma lety dokázal vyhrát seriál španělské F4, nezvládl řízení a roztočil se. Jak je vidno z videa, které natočili fanoušci, na trati nebylo prakticky nic vidět a do neovladatelného monopostu vjel další závodník.

Nizozemský závodník, jak uvádí iDNES.cz, byl součástí soutěžního víkendu, který je zakončen slavnou vytrvalostní čtyřiadvacetihodinovkou.

Rodině kondolovali nejen organizátoři závodu a fanoušci, ale také šéf formule 1 Stefano Domenicali nebo stáj McLaren, uvádí BBC Sport. „Dilano zemřel ve snaze dosáhnout vrcholu motoristického sportu. Spolu s celou motoristickou komunitou myslíme na jeho rodinu a blízké,“ vyjádřil se Domenicali.

Nejedná se o první úmrtí na této trati. V roce 2019 zde přišel o život francouzský závodník Anthoine Hubert při závodu formule 2. 

Domů
Sdílet
Diskuse