Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2023 6:00
Čas čtení 3:42
Tereza Šnajdrová

Jak dosáhnout intenzivnějšího orgasmu a zabránit předčasné ejakulaci? Pomůže ti edging

Jak dosáhnout intenzivnějšího orgasmu a zabránit předčasné ejakulaci? Pomůže ti edging
Zdroj: REFRESHER/Eliška Kubů
ZAJÍMAVOSTI O VZTAZÍCH A LÁSCE SEX SEXUALITA VZTAHY
Uložit Uložené

Ať už tě trápí problémy s předčasnou ejakulací, nebo chceš třeba jen lépe poznat své tělo, tento trend v sexu pro tebe bude tou správnou volbou.

Už jsi slyšel*a o edgingu? Jedná se o praktiku v oblasti sexu, kdy těsně před vyvrcholením přerušíš stimulaci a oddálíš tak orgasmus. Tímto způsobem můžeš prodloužit trvání sexuální aktivity, ale také zvýšit její intenzitu či prozkoumávat další dosud neprobádané vody. Co je edging, jak na něj a jaká se k němu vážou rizika? Shrnujeme vše, co o něm potřebuješ vědět.

Doporučeno
Bude první sex bolet? A dosáhnu orgasmu? Shrnujeme vše, co potřebuješ vědět o prvním sexu Bude první sex bolet? A dosáhnu orgasmu? Shrnujeme vše, co potřebuješ vědět o prvním sexu 22. května 2023 6:00

Edging jako oddálení orgasmu

Nejprve se pojďme podívat na to, co to ten edging je. Praktika zahrnuje erotickou stimulaci (ať už přímo během sexu, orální, nebo masturbační), a to až do bodu před orgasmem. Jakmile budeš mít pocit, že každou chvílí vyvrcholíš, že jsi „na hraně“, uděláš si pauzu a příchod orgasmu tak oddálíš. Po krátké pauze pak můžeš ve stimulaci pokračovat, avšak opět jen do té doby, než budeš pár sekund před dosažením orgasmu. Rozhodnutí, kolik takových pauz si uděláš, je jen a jen na tobě. Záleží na tom, co je ti příjemné a kdy už si budeš chtít orgasmus dopřát.
 
Oddalování orgasmu ti umožní prozkoumat nové oblasti vztahu, najít nové způsoby, jak uspokojit sebe i partnera*partnerku, a přinese ti intenzivnější vyvrcholení. Díky edgingu prostě budeš mít větší kontrolu nad vlastním orgasmem, naučíš se zabránit předčasné ejakulaci a vyvrcholení pro tebe přestane být cílem sexu. Naopak. Více se sblížíš s partnerem*partnerkou a váš vztah bude hravější a spontánnější.

K čemu je to dobré?

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Zpět
Sdílet
Diskuse