Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2023 15:00
Čas čtení 3:40
Anna Koucká

The Weeknd v Praze ukázal, jak má vypadat perfektní popová show. Koho koncert nejspíš moc nepotěšil?

The Weeknd v Praze ukázal, jak má vypadat perfektní popová show. Koho koncert nejspíš moc nepotěšil?
Zdroj: Dávid Marcin/Refresher
HUDBA KONCERTY THE WEEKND
Uložit Uložené

V neděli 6. srpna zavítal na letňanské výstaviště nejúspěšnější zpěvák současnosti The Weeknd. Kanaďan přivezl do Prahy velkolepou show a roztančil obří dav, který nemá na české poměry obdoby.

Na co Abel Makkonen Tesfaye aka The Weeknd sáhne, je gold. Ve 33 letech má kromě nespočtu hudebních cen také dva Guinnessovy rekordy – jako první umělec všech dob dosáhl na 100 milionů posluchačů na Spotify a následně překročil hranici 100 milionů posluchačů za jediný měsíc.

Doporučeno
Nejúspěšnější umělec světa, slizký Tedros, toxický mizogyn a filantrop. Tohle je The Weeknd Nejúspěšnější umělec světa, slizký Tedros, toxický mizogyn a filantrop. Tohle je The Weeknd 6. srpna 2023 6:00

Jeho obrovskou popularitu ilustroval i rozmanitý dav, který zaplnil pláň v Letňanech: kromě mnoha fans ze zahraničí dorazili baby boomeři i nejmladší generace alfa. Šedesát tisíc lidí čekalo na The Weeknda několik hodin i přes neutuchající déšť, a to již od tří odpoledne, kdy se otevřely brány areálu.


Show ale nedělá radost jen hudebním nadšencům, ale snaží se i pomoct. The Weeknd z každé prodané vstupenky údajně posílá jeden dolar humanitárnímu fondu XO, který už vybral 5 milionů dolarů. Část výtěžku dodává i kryptoměnová burza Binance, se kterou Tesfaye spolupracuje a která v posledních týdnech bojuje s obnovováním důvěry investorů poté, co padla konkurenční burza FTX.

Poručíme větru, dešti

Pár hodin ve frontě navíc už byla pro skalní fanoušky jen malichernost, na show se totiž načekali několik let. The Weeknd měl v Praze totiž vystoupit už několikrát, kvůli pandemii a dalším okolnostem se jeho koncert odsouval. Tesfaye, který je na hudební scéně už od roku 2011, tak do Prahy přivezl tour k albu After Hours, jež vyšlo v roce 2020, a zároveň k desce Dawn FM vydané o dva roky později. 


Fanoušci a fanynky, kteří dorazili jen na hity z nejnovější desky, asi příliš potěšení nebyli. The Weeknd, který odstartoval show okolo půl deváté večer, totiž přinesl dvouhodinový průřez celé své diskografie a u některých starších kousků bylo poznat, že je většina publika nezná. 


The Weekndův koncert byl ale především velkolepou show. Na opulentní stagi byl hlavní dominantou obrovský měsíc, který v průběhu večera měnil barvy, stříbrná postava a světelné pozadí znázorňující město, kde se dalo rozpoznat několik světových památek a také torontská věž CN Tower z The Weekndova rodného města. Velkou nevýhodou show bohužel byla nepříliš vyvýšená stage i obrazovky, které visely poměrně nízko. Jen velmi malé procento návštěvnictva dobře vidělo. 

Doporučeno
Beyoncé nabízí lístky na koncert, kde ji jen uslyšíš. Stojí 3400 korun Beyoncé nabízí lístky na koncert, kde ji jen uslyšíš. Stojí 3400 korun 3. srpna 2023 11:43

Svítilo to ale i v publiku. U vchodu totiž všichni nafasovali umělohmotné bílé náramky, které rozzářily celý areál. Velkolepá světelná show okolo pódia budila dojem, že přichází přímo z nebes, a při Tesfayeho příchodu poeticky přestalo pršet, což vydrželo až do konce koncertu. 

Koncert The Weeknda v Praze.Koncert The Weeknda v Praze.Koncert The Weeknda v Praze.Koncert The Weeknda v Praze.
Zobrazit galerii
(27)

Tedros z The Idol, ale i křehký kluk z Toronta

Sám zpěvák měl na sobě až do poloviny vystoupení stříbrnou masku. Po celý koncert z hlavy nesundal bílý duraq, kterým jako by chtěl připomenout svůj neslavný seriálový počin v The Idol. Zvolil bílý monochromatický outfit s cargo vestou a stříbrnými doplňky. Většinu času byl na stagi úplně sám, občasně ho doplnila taneční company. 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse