Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2023 16:48
Čas čtení 1:05
Ondřej Jarůšek

VIDEO: TikTok má nový bizarní trend. Miliony lidí sledují, jak se na schodech rozbíjí skleněné lahve

ZAJÍMAVOSTI TIKTOK ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Zachytil*a jsi nejnovější trend na TikToku? Sociální sítí se šíří videa zachycující pád lahví po schodech. Ač se to může zdát jako hloupost, videa dosahují vysoké sledovanosti.

Lahev se šampaňským se roztříští na druhém schodu, zatímco ta od Coca-Coly celý pád přežije. Takto vypadá nový trend, který se šíří TikTokem. Na videích je vidět, jak daný autor či autorka pošle skleněnou lahev po schodech dolů a následně sleduje, kdy a zda se lahev rozbije a její obsah se rozprskne všude kolem. A s napětím to na TikToku sleduje i nespočet lidí z celého světa.

Doporučeno
„Bral jsem ho jako Havla, který mluví pravdu a vládnoucí moc se ho chce zbavit.“ Vyzpovídali jsme české fanoušky Andrewa Tatea „Bral jsem ho jako Havla, který mluví pravdu a vládnoucí moc se ho chce zbavit.“ Vyzpovídali jsme české fanoušky Andrewa Tatea 11. září 2023 6:00

Videa můžeš najít například na tiktokových účtech Ty Lam Vlog nebo RachaPotes. Je jich celá řada a sledovat můžeš lahve od tvrdého alkoholu, sladkých nápojů nebo třeba i s nakládanými olivami nebo jinými pokrmy. Objevuje se jich stále více a videa sbírají i desítky milionů zhlédnutí. 

Je otázkou, proč se videa těší tak obrovské oblibě. Jisté je ale to, že lidé si jejich sledování užívají. „Teď mi, prosím, nikdo nepište. Dívám se na videa lahví, jak se kutálí po schodech dolů,“ napsala na X (dříve Twitter) jedna uživatelka. „Zničehonic jsou 3 hodiny ráno a ty na TikToku sleduješ, jak někdo po betonových schodech pouští lahve, a koukáš se, jestli se rozbijí,“ přidává se další.

Pod videi se taky hemží komentáře, v nichž lidé přidávají názory, které lahve se podle nich rozbily „nejlépe“ a které by se měly otestovat příště. Řadu lidí taky zajímá, kdo schody po každé shozené lahvi uklízí.

Anketa:
Co si o tomto trendu myslíš?
Miluju to, videa jsou návyková.
Je to nuda, jak tím někdo může ztrácet čas?
Jdu to zkusit taky.
Miluju to, videa jsou návyková.
100 %
Je to nuda, jak tím někdo může ztrácet čas?
0 %
Jdu to zkusit taky.
0 %

Jak podotýká server Mashable, trendu se rychle chytly i některé značky, které ukazují, jak odolné jejich značky jsou. Po vzoru kutálejících se lahví sdílela podobné video například firma vyrábějící sušenky a ukazuje, že ani po tomto testu žádná ze sušenek nepraskla.

Domů
Sdílet
Diskuse