Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2023 14:00
Čas čtení 1:39
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Chris Hemsworth drandí ve formuli a Riz Ahmed to neslyší

Co si pustit o víkendu: Chris Hemsworth drandí ve formuli a Riz Ahmed to neslyší
Zdroj: ONE Media
FILMY A SERIÁLY CHRIS HEMSWORTH CO SI PUSTIT O VÍKENDU NETFLIX TIP NA FILM VOYO
Uložit Uložené

Vybíráme pro tebe perličky ze streamovacích platforem, protože myšlení a vybírání bolí.

Máš za sebou náročný týden? Můžeš vyrazit ven a dobít si svoji energii na sluníčku. Ale pokud se ti nechce podnikat výlet na celý víkend, neboj se zpříjemnit si čas u televize nebo počítače s nějakým dobrým filmem. Koukni na naše tipy a očekávej dávku adrenalinu, ale také pořádný proud intenzivních emocí. Jak na pódiu, tak i za volantem.

Pokud tohle není tvůj šálek, v rubrice Co si pustit o víkendu najdeš aktuální novinky na VOD platformách i dobře schované klasiky on-line. 
Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Taron Egerton na VODvykačce nebo Dlaňélie z Montmartru Co si pustit o víkendu: Taron Egerton na VODvykačce nebo Dlaňélie z Montmartru 8. září 2023 16:00

Rivalové

Emotivní drama vypráví o vášnivém soutěžení, ale i o hlubokém přátelství pod maskou rivality dvou legendárních pilotů formule 1 Nikiho Laudy a Jamese Hunta. Přestože se odehrává v prostředí automobilových závodů, užiješ si ho, i když ti formule připomínají nudné nedělní dopoledne, kdy tvůj táta nepustil ovladač od televize z ruky.

Rush
Zdroj: Universal Pictures

Pokud patříš mezi fans motosportu, pohltí tě adrenalin na dráze. Jestli o něm ale nevíš zhola nic, můžeš nadšeně pozorovat vývoj vztahu mezi Laudou a Huntem. Postavy i dialogy jsou opravdu dobře napsané a ty nebudeš vědět, jestli piloty spíš miluješ, nebo nesnášíš. Kromě toho se můžeš těšit na skvělé obsazení hlavní dvojice. Laudu v Rivalech ztvárnil Daniel Brühl a role Hunta se zhostil Chris Hemsworth. 

Oceňované sportovní drama najdeš buď na Netflixu, nebo na Voyo.


Zvuk metalu

To, co platilo u Rivalů, platí i u našeho druhého tipu. Zvuk metalu tě totiž dostane, ať už si do uší pouštíš podladěné kytary a agresivní bicí, aktuální hot tracky, nebo oldschoolový jazzík. Hudební drama líčí příběh metalového bubeníka, kterému během kariéry prasknou bubínky a jehož sluch vážně utrpí. Nyní se musí muzikant poprat s ohlušujícím tichem světa. Ty si jeho příběh můžeš pustit na Netflixu.

Riz Ahmed Sound of Metal
Zdroj: Amazon Prime Video

Film se zakládá na nedokončeném dokumentu Dereka Cianfranca o existujícím bubeníkovi, kterého potkal stejný osud. Bez okolků na tebe vychrlí beznaděj a prožívání syrových a intenzivních životních změn, ale také schopnost člověka najít klid sám v sobě a poprat se s osudem.

Doporučeno
Tip na film: Zfetovaný Zlatoslav Poirot cháluje dortíky v Benátkách Tip na film: Zfetovaný Zlatoslav Poirot cháluje dortíky v Benátkách 14. září 2023 11:00

Zvuk metalu vyhrál dvě sošky Oscara, jednu za nejlepší střih, tu druhou za zvuk. Nominovaný byl ale i například Riz Ahmed za výkon v hlavní roli a celý snímek se mohl stát nejlepším filmem. Nakonec ho ale předčila Země nomádů.

Jestli tě užije spíš na seriály, můžeš se podívat na povedenou německou řadu Milé dítě na Netflixu o dívce Leně, kterou muž násilím držel odstřiženou od světa. A pokud si chceš raději odpočinout a pustit si něco méně náročného, na stejné platformě objevíš také nové epizody seriálu Rozčarování od tvůrčího týmu Simpsonových a Futuramy.

Domů
Sdílet
Diskuse