Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2023 16:00
Čas čtení 1:35
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Taron Egerton na VODvykačce nebo Dlaňélie z Montmartru

Co si pustit o víkendu: Taron Egerton na VODvykačce nebo Dlaňélie z Montmartru
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU NETFLIX FILMY SKYSHOWTIME
Uložit Uložené

Přinášíme ti tipy na filmový víkend, abys už nemusel*a hledat.

Máš svůj první školní týden úspěšně (nebo méně úspěšně) za sebou? Neboj se o víkendu vypnout, rozvalit a pustit si nějaký fajn film. Stejně jako každý týden jsme si pro tebe připravili tipy, které nás zaujaly na streamovacích platformách. Tento týden pro tebe máme dávku melancholie a hledání sebe sama. Ale furt lepší než škola, ne?

Pokud jsme se ti netrefili do vkusu, můžeš si přečíst některý z našich starších článků z rubriky Co si pustit o víkendu. Pravidelně za tebe sledujeme, co se v online prostoru šustne, abychom zmírnili tvoji rozhodovací paralýzu.
Kde je moje tělo?  J'ai perdu mon corps?
Zdroj: Rezo Films

J'ai perdu mon corps

Francouzské animáky pro dospělejší publikum jsou prostě top a nejinak je tomu u snímku J'ai perdu mon corps (Kde je moje tělo?), který najdeš na Netflixu. Oceňovaný film s nominací na Oscara ti odvypráví příběh ruky, která se toulá Paříží a hledá svého majitele. Je plný nostalgie, vzpomínek na dětství, lásky, ale i melancholie.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Batman točí prachy rychleji než burgery a Robin Williams rozpláče nejednu konzervu Co si pustit o víkendu: Batman točí prachy rychleji než burgery a Robin Williams rozpláče nejednu konzervu 1. září 2023 16:00

Na scénáři se podílel Guillaume Laurant, který napsal například legendární Amélii z Montmartru, a skvěle v něm přepíná mezi hledisky oddělené ruky a jejího majitele. Kromě toho si ale užiješ i krásný minimalistický soundtrack a působivý vizuál. Kde je moje tělo? je přesně ten typ snímku, který s tebou minimálně na emoční rovině zůstane ještě dlouho po závěrečných titulcích a v budoucnu se k němu ještě určitě vrátíš.


Rocketman

Životopisný muzikál o Reginaldu Dwightovi a o tom, jak se z něj v průběhu let stal Elton John se vším všudy. A to včetně závislosti na alkoholu, kokainu, marihuaně, jídle a nakupování. Film sleduje postupný rozpad slavného zpěváka jako útržky jeho vyprávění na setkání závislých lidí. V doprovodu jeho nejslavnějších písniček prozkoumáš jeho pošramocený vztah s rodiči, hledání vlastní sexuality i sebe sama.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš Ryana Goslinga? KVÍZ: Jak dobře znáš Ryana Goslinga? 5. září 2023 8:30

Taron Egerton se role Eltona zhostil skvěle a jeho herecký i pěvecký výkon tě bude bavit. Legendární zpěvákovy tracky prošly škálou úprav a aranží a Rocketman jim dal o poznání svěžejší nádech. Pokud si po Rocketmanovi Eltona Johna nezamiluješ, tak už nejspíš nikdy. Oceňovaný muzikál najdeš na SkyShowtime.

Pokud chceš hledat sebe sama, ale zároveň se u toho i trochu zasmát a vypnout, na Netflixu si můžeš pustit retro klasiku Groundhog Day (Na Hromnice o den více) s Billem Murraym a na Disney+ najdeš novou Malou mořskou vílu a pokračování úspěšného seriálu Strážce pořádku s podtitulem Město strachu. HBO Max nabízí Rychle a zběsile 9, takže pokud chceš nějaké pořádné vzrušení s auty, radši tentokrát hledej jinde.

Groundhog Day
Groundhog Day Zdroj: Columbia Pictures Corporation
Domů
Sdílet
Diskuse