Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
21. září 2023 v 17:01
Čas čtení 0:25
Tereza Patočková

Národní galerie zahajuje podzimní sezónu. Na vernisáži nebudou chybět taneční performance

Národní galerie zahajuje podzimní sezónu. Na vernisáži nebudou chybět taneční performance
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Packa/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Národní galerie v Praze vstupuje do podzimní výtvarné sezóny sérií nových výstav ve Veletržním paláci. Vernisáž NGP 2023 je zdarma přístupná široké veřejnosti a uskuteční se ve čtvrtek 21. 9. od 19 hodin.

Zahájí dvě výstavy – Watercolour between Prague and Vienna a Fotograf Festival HYPERTENSION23. Zároveň tímto také oficiálně zahájí festival Prague Art Week. 

Výstava HYPERTENSION23 představuje díla z posledního desetiletí, která odrážejí naše nová virtuální já překračující hranice kyberprostoru a proměnlivosti lidské identity v digitální tekutosti. 

Doporučeno
Novinářka pojmenovala svoje dítě po pervitinu. Matrika jméno uznala a novopečená „perníková máma“ byla v šoku Novinářka pojmenovala svoje dítě po pervitinu. Matrika jméno uznala a novopečená „perníková máma“ byla v šoku 21. září 2023 v 13:39

Výstava Watercolour between Prague and Vienna zase poutavým způsobem představuje umění 19. století a seznamuje diváky s tématem, které dosud nebylo prezentováno jako celek. Ukazuje, že obliba akvarelu trvala po celé 19. století a tato technika se používala v široké škále stylů a výrazových prostředků. 

Večerní program vernisáže bude také zahrnovat například performance umělců Tomáše Vaňka, Stef Van Looveren či Michele Rizzo.

Domů
Sdílet
Diskuse