Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. října 2023 13:00
Čas čtení 3:44
Tímea Krauszová

Fenoménem letošního roku jsou SKIN TINTS. Toto je 7 výborných produktů, které jemně kryjí, neucpávají póry a prozáří pleť

MÓDA KOSMETIKA A PÉČE O KŮŽI
Uložit Uložené

Tvá pleť, jen ještě lepší. Takto by se dal popsat efekt skin tints. Je to make-upový trend roku 2023, kterým dosáhneš lehčího až středního krytí a prozářené pleti. Ale neboj, zvládne víc než jen „no make-up“ make-up.

Skin tints (něco jako tónované hydratační krémy nebo BB krémy, ale ještě lehčí!) letos nabraly na popularitě. Do pozadí odstrčily krémové i pudrové make-upy, dokonce i o BB krémech je na sociálních sítích slyšet méně.

Doporučeno
Tváří se, že jsou cruelty-free, ale realita je jinde. Tyto kosmetické značky NEtestují na zvířatech Tváří se, že jsou cruelty-free, ale realita je jinde. Tyto kosmetické značky NEtestují na zvířatech 13. září 2023 11:00

Skin tints totiž mají velmi lehkou texturu, neucpávají póry, snadno se nanášejí a mají dostatek pigmentu na to, aby ti zakryly nedokonalosti a sjednotily barvu pleti. Na pokožce působí přirozeně a zářivě, a přestože mají trošku kratší výdrž, jsou ideální pro všední dny, kdy není čas na full glam. Když máš pocit, že ti klasický make-up dává příliš mnoho krytí (a vyžaduje příliš mnoho práce), sáhni po jedné z těchto jednodušších alternativ.

Neodolali jsme a museli jsme na seznam zařadit i značky, které neseženeš zrovna snadno. V některých případech si budeš muset připlatit nebo nakoupit ze zahraničních e-shopů s kosmetikou jako Cult Beauty, kde jsou ceny podobné těm na webech jednotlivých značek.

Maybelline Super Stay Up to 24H Skin Tint

Maybelline se podařilo spojit lehkost skin tintu s trvanlivostí běžného make-upu. Tento produkt má tekutou konzistenci podobnou séru, poskytuje jemné krytí a zářivý finiš. Obsahuje perleťové pigmenty, které odrážejí světlo a vytvářejí tím efekt vyhlazené pleti, která krásně přirozeně svítí. S jemnou vrstvou pudru ti vydrží celý den v práci či ve škole a nerozmazává se. 

Maybelline Super Stay Up to 24H Skin Tint
Zdroj: Maybelline

Musíme mu vytknout uzávěr s kapátkem, které rychle zašpiní láhev, pokud si nedáváš pozor. Ale od kosmetiky z drogerie neočekáváme bezvadný obal, ale hlavně výkon odpovídající ceně. A to v tomto případě vyšlo.

Cena: 347 korun v DM

Doporučeno
Zdarma tetuje ženy, které kvůli rakovině přišly o prsa. Pocit, že jsem někomu pomohla, je nejvíc, říká Tereza Pexová Zdarma tetuje ženy, které kvůli rakovině přišly o prsa. Pocit, že jsem někomu pomohla, je nejvíc, říká Tereza Pexová 31. srpna 2023 11:00

L’Oreal True Match Nude Plumping Tinted Skin Serum

Kapátko tohoto tónovaného séra není o nic lepší, ale zatím jen doufáme v obaly s klasickými pumpičkami. To je asi jediná věc, kterou můžeme tomuto produktu vytknout, protože jinak funguje skvěle. Široký výběr barev i podtónů znamená, že si téměř zaručeně přijdeš na své. 

Hyaluronic Tinted Serum L'Oréal
Zdroj: L'Oréal Paris

Má příjemnou konzistenci, která připomíná klasická hydratační séra, ale poměrně rychle zasychá. Doporučujeme aplikovat štětcem nebo prsty. Zasychá do sametového finiše, mírně září, ale neleskne se a mastná pleť ho jistě ocení.

Cena: 479 korun v DM

NYX Luminous Tinted Face Serum

Toto sérum se hrdě označuje za hybridní kosmetiku, která spojuje výhody skincare s výhodami make-upu. Sjednocuje tón i texturu pleti a přidává řádnou dávku glow, má však poměrně jemné krytí a je dostupné jen v pěti „univerzálních“ odstínech. Pokud ti úplně nesedne, můžeš ho doladit korektorem nebo tím, že si vyladíš barvu konturováním. Zabere to trošku času navíc, ale produkt je pohodlný, hydratující a docela dlouho vydrží, takže se risk nejspíš vyplatí.

nyx luminous tinted face serum
Zdroj: NYX Professional


Konzistencí je mléčný, vůbec ne mastný (navzdory zářivému finiši), ale na mastnou pleť ho určitě budeš muset zafixovat pudrem. Obsahuje několik hydratujících složek, takže na zimu to vůbec není krok vedle. Nalíčíš se třeba prsty za pár minut a potmě – v tom spočívá krása skin tintů.

 

Cena: 378 korun na Look Fantastic

Doporučeno
Nejlepší šampony a kondicionéry na přirozené kudrny. Expertka ti poradí, jak dostaneš nepoddajné vlasy navždy pod kontrolu Nejlepší šampony a kondicionéry na přirozené kudrny. Expertka ti poradí, jak dostaneš nepoddajné vlasy navždy pod kontrolu 28. srpna 2023 11:00

Fenty Eaze Drop Blurring Skin Tint

Lehký make-up s jemným až středním krytím, hydratačním účinkem a jemně vyhlazujícím efektem využiješ na dokonalý „no make-up“ make-up look. Na pokožce ho téměř není vidět, můžeš ho vrstvit a nahradí ti i primer s vyhlazujícím účinkem pro méně patrné nedokonalosti.

Fenty Eaze Drop Blurring Skin Tint
Zdroj: Fenty Beauty by Rihanna


Odolává potu, vlhkosti i otírání a nejlépe se nanáší prsty. Rozetřeš ho lehce jako běžný krém, poměrně rychle zasychá na sametový, mírně zářivý finiš. Je dostupný ve 25 odstínech, což je méně než běžné make-upy od Fenty Beauty, ale odstíny jsou trošku flexibilnější a konturováním snadno vyladíš nesrovnalosti.

Cena: 790 korun v Sephoře

Ilia Super Serum Skin Tint

Jednoznačně nejdražší skin tint v našem výběru, ale je ověnčen tolika oceněními, že ho nelze ignorovat. Značka Ilia odvážně vyzkoušela nahradit v jednom kroku krém, primer, SPF i samotný make-up a víceméně úspěšně. Na sluneční ochranu bychom si navzdory SPF 30 nevsadili (potřebuješ poměrně velké množství produktu na takovou ochranu, přičemž pointou skin tintů je lehkost, takže bychom stále přidali nějakou formu ochrany navíc). 

Ilia Super Serum Skin Tint SPF 30
Zdroj: Ilia

Co se ostatních tvrzení týče, to už musíš vyzkoušet na sobě. Značka při klinických testech dokázala, že skin tint časem zlepšuje vzhled suché pokožky, snižuje známky skvrn, zarudnutí, vrásek a nerovnoměrného tónu. Obsahuje kyselinu hyaluronovou, niacinamid či aloe.

Cena: 1 390 korun v Sephoře

Doporučeno
Soupravy na gelové nehty na doma: Toto je 5 nejlépe hodnocených setů na domácí manikúru Soupravy na gelové nehty na doma: Toto je 5 nejlépe hodnocených setů na domácí manikúru 18. června 2023 11:30

Saie Slip Tint

Tento ultrapohodlný skin tint je nabitý přísadami, které pokožka miluje a při pravidelném používání ti slibují i ​​dlouhodobý skincare efekt. Produkt je obohacen o kyselinu hyaluronovou a SPF 35 (ačkoli ti sám o sobě jako sluneční ochrana nebude stačit, je to příjemný bonus). Navíc obsahuje i lékořici na rozjasnění pigmentových skvrn, zklidňující aloe, vitamíny A a E pro antioxidační ochranu a další ingredience, které pomáhají zklidnit podrážděnou pokožku, vyrážky či ekzémy.
 

Slip Tint Dewy Tinted Moisturizer
Zdroj: Saie


V tomto případě jde o opravdu silnou kombinaci pigmentů a blahodárných ingrediencí dostupnou ve 14 odstínech. Navíc v balení s výbornou pumpičkou a bez přidané vůně, takže i citlivá kůže tento skin tint snese. Zejména v zimních měsících, kdy se méně sluníš i potíš, ti ráno postačí kombinace SPF + Ilia skin tint + trošku barvy na tváře a můžeš jít ven z domu. Pětiminutová rutina, jak má být!

Cena: 760 korun na Cult Beauty

Doporučeno
Gillian Anderson v seriálu Akta X změnila celou generaci žen. Scully Effect není jenom teorie Gillian Anderson v seriálu Akta X změnila celou generaci žen. Scully Effect není jenom teorie 27. září 2023 11:00

Rare Beauty Positive Light Tinted Moisturiser

Slečna Selena Gomez nemůže v článku o make-upu chybět. Její značka Rare Beauty má totiž v nabídce make-up, který okamžitě rozjasní pleť a lehce až středně kryje, přičemž zároveň hydratuje a chrání před sluncem (SPF 20). Lehce ho naneseš prsty a zanechává sjednocenou pleť s přirozeným jasem. Je ideální na dny, kdy sotva stíháš něco sníst, ale chceš vypadat alespoň trošku upraveně.

Rare Beauty Positive Light Tinted Moisturiser
Zdroj: Rare Beauty


Nelepí, není pocitově mastný a do pár vteřin se usadí jako hydratační krém. Zakryje nedokonalosti, jemně vyhladí vrásky či póry, a navíc vydrží překvapivě dlouho. V nabídce je 24 odstínů a všechny jsou vhodné i pro citlivou pokožku.

Cena: 880 korun v Sephoře

Domů
Sdílet
Diskuse