Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. října 2023 18:10
Čas čtení 0:56
Ondřej Jarůšek

Lady Gaga nemusí platit 500 tisíc dolarů za návrat ukradených psů. Žena byla napojená na zloděje

Lady Gaga nemusí platit 500 tisíc dolarů za návrat ukradených psů. Žena byla napojená na zloděje
Zdroj: Getty Images/Emma McIntyre
HUDBA HUDBA LADY GAGA
Uložit Uložené

Je definitivně rozhodnuto. Podle soudu nemusí zpěvačka Lady Gaga platit 500 tisíc dolarů ženě, která jí vrátila ukradené psy. Žena byla napojena na zloděje, kteří zvíře odcizili s cílem hudební hvězdu vydírat.

Ke krádeži psů slavné zpěvačky a herečky došlo v roce 2021. Skupina zlodějů tehdy ukradla dva francouzské buldočky a postřelila muže, který je venčil. Policie v souvislosti s únosem psů obvinila pět lidí, jednou z nich byla i Jennifer McBride, která byla na zloděje napojená. To jí ale nezabránilo v tom, aby se zpěvačku rozhodla zažalovat. Lady Gaga totiž prohlásila, že za návrat svých psů vyplatí 500 tisíc dolarů.

Doporučeno
Dalajlama lechtal Lady Gagu na stehnech. Po cucání jazyka se objevilo další nevhodné video duchovního vůdce Dalajlama lechtal Lady Gagu na stehnech. Po cucání jazyka se objevilo další nevhodné video duchovního vůdce 16. dubna 2023 11:50

Jennifer McBride vrátila ukradené psy jejich majitelce, přislíbenou odměnu však nedostala. Případem se tak začal zabývat soud, který nakonec dospěl k závěru, že zpěvačka žádné peníze vyplácet nemusí. Informuje o tom The Rolling Stone. Žena popovou hvězdu zažalovala v únoru letošního roku. Kromě zmíněných 500 tisíc dolarů požadovala navíc ještě 1,5 milionu. 

Lady Gaga
Zdroj: Getty Images

Právní zástupce Jennifer McBride, která byla přítelkyní otce jednoho ze zlodějů, o požadavku své klientky řekl, že zpěvačka peníze slíbila, ale tím, že je nevyplatila, se dopustila podvodu. Jeho klientka kvůli tomu prý utrpěla „psychická muka“.

Žena u soudu ale zastání nakonec nenašla. Poprvé soud v červenci letošního roku rozhodl, že kvůli zapletení ženy do krádeže nemá její žaloba žádnou právní oporu, a nyní soud své rozhodnutí potvrdil. Případ tak byl definitivně uzavřen a žena už se nemůže odvolat. 

Zloděj James Howard Jackson, který psy ukradl a postřelil muže, jenž je venčil, dostal od soudu 21 let ve vězení. Další muž, který se na krádeži psů podílel, dostal minulý rok u losangeleského soudu čtyřletý trest odnětí svobody. 

Domů
Sdílet
Diskuse