Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Tatratea.
5. prosince 2023 13:30
Čas čtení 1:58
Sponzorovaný obsah

Zapomeň na punč nebo svařené víno. Pět receptů na horké drinky, kterými překvapíš rodinu i přátele

Zapomeň na punč nebo svařené víno. Pět receptů na horké drinky, kterými překvapíš rodinu i přátele
GASTRO
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Tento mix chutí se hodí do chladných podzimních či zimních dní.

Vánočním trhům a večírkům kraluje svařené víno a punč. Ale téměř vždy se najde alespoň jeden člověk, který má k drinku nějaké výhrady –⁠ víno je příliš sladké, punč je nevýrazný a doma si ho umí připravit lépe.

Tyto dva nápoje najdeš v zimních měsících všude a každý má názor, jak by měly „správně chutnat“. My jsme proto připravili pět drinků, které na běžném nápojovém lístku jen tak neuvidíš a určitě jimi překvapíš rodinu i přátele. 

Tatranské medvědí mléko

Budeš potřebovat

Jak na to?

Do šálku nebo sklenice z hrubého skla dej sirup a oba druhy tatranského čaje. Vše dobře promíchej. Potom si připrav mléko v napěňovači nebo pomocí kávovaru. Zpěněné mléko dolij do sklenice až úplně po okraj. Mléčnou pěnu jemně posyp mletou skořicí.

Pokud nenajdeš v obchodě sirup s příchutí perníkového koření, můžeš si doma připravit vlastní. Kromě tohoto drinku jej pak můžeš využít i do kávy či na pečení. Do malého hrnce dej 250 ml vody a 250 g cukru. Směs nech zahřívat na mírném plameni, dokud se ti cukr úplně nerozpustí. Potom přidej jednu polévkovou lžíci perníkového koření a dobře promíchej. Počkej, až se voda začne vařit, a nech povařit ještě pět minut. Vychladlý sirup přelij do uzavíratelné nádoby a skladuj v chladničce.

Ochucením cukrové směsi si můžeš připravit jakýkoli sirup v receptu.
tatrateaTatrateatatrateatatratea
Zobrazit galerii
(4)

Forestea

Budeš potřebovat

  • 40 ml TATRATEA 62% FOREST FRUIT
  • 200 ml horkého ovocného čaje s příchutí lesní směsi
  • cukr (podle chuti)
  • čerstvé lesní ovoce

Jak na to?

Nejprve si připrav ovocný čaj a přidej cukr podle chuti. Do šálku nebo sklenice z hrubého skla dej TATRATEA 62% FOREST FRUIT, připravený čaj a dobře promíchej. Potom do drinku přidej čerstvé ovoce.

tatrateatatrateatatrateatatratea
Zobrazit galerii
(4)

Yellow

Budeš potřebovat

  • 40 ml TATRATEA 47% FLOWER
  • 200 ml horkého zeleného čaje
  • 20 ml bezového sirupu
  • mátu
  • citron
  • limetku

Jak na to?

Nejprve si připrav zelený čaj. Dej si však pozor, zelený čaj se nesmí dlouho louhovat, jinak může být příliš hořký a pokazí ti chuť drinku. Do šálku nebo sklenice z hrubého skla dej sirup, TATRATEA 47% FLOWER, připravený čaj a dobře promíchej. Na závěr přidej plátky citronu, limetky a máty podle chuti.

tatrateatatrateatatrateatatratea
Zobrazit galerii
(4)

Zack

Budeš potřebovat

Jak na to?

Ve sklenici dobře rozmíchej sirup a tatranský čaj. Na závěr zalij džusem a ozdob plátky pomeranče či citronu.

tatrateaTatrateatatrateatatratea
Zobrazit galerii
(4)

Honeymoon

Budeš potřebovat

  • 40 ml TATRATEA 42% PEACH
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml vody
  • cukr
  • celou skořici
  • hřebíček

Jak na to?

V malém hrnci si připrav svařené víno – smíchej vodu, bílé víno, cukr, skořici a hřebíček. Vše nech vařit na mírném ohni, dokud se ti nevytvoří jemná bílá pěna. Svařené víno přelij do šálku nebo sklenice z hrubého skla. Na závěr přidej broskvový tatranský čaj.

tatrateatatrateatatrateatatratea
Zobrazit galerii
(4)

 
Inspiraci na další horké zimní drinky najdeš také na webu Tatratea.

namíchej si drink
Domů
Sdílet
Diskuse