Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2023 15:00
Čas čtení 2:32
Barbora Volfová

Nejlepší gastronomické akce v Praze: Víme, kam zajít na vánoční brunch, svařák či tatarákové speciality

Nejlepší gastronomické akce v Praze: Víme, kam zajít na vánoční brunch, svařák či tatarákové speciality
Zdroj: Pexels / Anastasia Shuraeva
GASTRO GASTRONOMIE KALENDÁŘ GASTRO AKCÍ
Uložit Uložené

Adventní trhy, punčový brunch i prvorepublikový večer. Vybrali jsme zajímavé gastroakce na měsíc prosinec.

Vánoce už jsou za dveřmi a letos velmi štědrá sněhová nadílka vybízí ke konzumaci dobrot, které zahřejí tělo i duši. V dalším gastrokalendáři ti přinášíme několik tipů na to, kam během prosince vyrazit a na kterých akcích plných dobrého jídla a pití si můžeš užít kouzelnou vánoční atmosféru. Událostí není málo, takže si určitě najdeš tu pravou v přehledné tabulce. Dobrou chuť!

Aby ti neunikl žádný článek z oblasti gastronomie, neváhej sledovat kategorii Gastro na našem webu.

Datum Název akce Místo Info
24. 9. – 17. 12. 2023 Sunday Brunch Sessions Andaz Prague Neděle jako korálek. Zakonči víkend ve velkém stylu na brunchi à la carte v Andaz Prague. Každé sousto je pečlivě vyrobeno tak, aby potěšilo chuťové buňky a posunulo víkendové hodování na zcela novou úroveň.
20. 11. – 24. 12. Vánoční trhy Náměstí Míru Trhy se konají každý den od 10 do 19 hodin. Chybět nebude ani typické vánoční občerstvení, jako je vánoční punč, svařené víno, teplé palačinky, speciality na grilu a mnoho dalšího.

2. 12. – 6. 1. 2024 Vánoční trhy Václavské náměstí Přímo před kostelem svaté Ludmily najdeš velké množství stánků s pestrou nabídkou vánočního zboží.
20. 11. – 6. 1. 2024 Vánoční trhy Staroměstské náměstí Hosté si mohou pochutnat na klobásách, klasickém českém trdelníku a cukroví od tuzemských výrobců.

4. 12. – 17. 12. Tatarákové speciály Masaryčka Vychytaná nabídka skvěle dochucených tataráků. A na své si přijdou i vegetariáni.
7., 14. a 21. 12. (každý čtvrtek až do Vánoc) SVAŘÁK & FILM Holešovická tržnice Venkovní promítání klasických vánočních filmů proběhne každý čtvrtek na plácku pod neonem. Atmosféru doladí svařák i něco dobrého z Food Truck Pointu.
9. 12. Prvorepublikový večer Grand Cafe Orient Unikátní prvorepublikový večer se všemi náležitostmi se uskuteční v kubistickém domě U Černé Matky Boží. Hosté zažijí bohatý hudební program, přednášky, vystoupení dobových tanečníků a tříchodové menu. Vstupné je 1990 Kč.
9. 12. Punčový brunch The Artisan

Přijď si vychutnat brunch plný lahodných punčů a výjimečných jídel, která tě zahřejí a dostanou do vánoční nálady. Vstupné včetně nápojů je 1985 Kč.

od 9. 12.

každou sobotu

Adventní trhy na Kulaťáku 2023 Dejvice

Na dejvických trzích najdeš sezonní produkty i zahraniční delikatesy. Nebude chybět svařák, pečené kaštany, adventní věnce, jmelí a další vánoční sortiment.

Vstupné je zdarma.

10. 12.

Art Brunch  Kunsthalle Praha

All you can eat & drink brunch formou bufetu v podání šéfkuchaře Martina Jandíka, který vykouzlí pokrmy experimentální gastronomie přímo před očima návštěvníků.

Vstupné: 1400 Kč.

12. 12.

Porce mušlí 1 + 1 zdarma Les Moules Restaurant

Specialitou této oblíbené belgické restaurace jsou denně čerstvé mušle, takzvané Linenmussels, pěstované ve vzdálenosti asi 500 metrů od pobřeží na šňůrách v Severním moři poblíž dánského města Logstor. Vybírat můžeš ze 13 druhů mušlí. Ceny začínají na 425 Kč za osobu.

13. 12. Art 'n' Dine s Christelle Havranek a Ianem Willoughbym Kunsthalle Praha

Miluješ umění a jídlo? Tak akce Art 'n' Dine je přesně pro tebe. Představení díla ze sbírky Kunsthalle a rautová večeře s hosty: Ian Willoughby, irský novinář a redaktor Českého rozhlasu, a hlavní kurátorka Christelle Havranek. Vstupné: 1200 Kč.

14. 12. Čulíkovy čtvrtky: vinná degustace
Alma Wine Bar

Tematické podvečerní degustace s Honzou Čulíkem, který vybírá vína pro Alma Wines. 

24. 12. Vánoční brunch
The Monkey Bar

Oslav Vánoce s přáteli na svátečním brunchi. Bezedné drinky, nejrůznější brunchová jídla a funky muzika. 
Vstupné: 750–2200 Kč.

26. 12. Christmas Brunch Restaurace 
Zem Prague

Milovníci brunche se mohou těšit na à la carte vánoční nabídku sezonních jídel, kulinářských specialit a koktejl ze šampaňského.

31. 12. Silvestrovská galavečeře s Mozartem Grand Hotel Bohemia – Boccacio sál

Jedinečný zážitek v sále Boccaccio, kde se scházela pražská smetánka. Koncert se smyčcovým kvintetem, operními pěvci a silvestrovské menu o několika chodech.

31. 12. Silvestrovská party Monkey Bar

Silvestrovská party v Monkey Baru se ponese v duchu třpytek, neomezených signature koktejlů, různorodého jídla a afrohousového DJ setu.

Vstupné: 4500–6500 Kč.

Domů
Sdílet
Diskuse