Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
10. prosince 2023 v 8:30
Čas čtení 0:49
Anna Vondráková

Taylor Swift boří další rekordy. Její koncertní turné již vydělalo přes miliardu dolarů

Taylor Swift boří další rekordy. Její koncertní turné již vydělalo přes miliardu dolarů
Zdroj: Getty Images / TAS2023
ZAHRANIČÍ CELEBRITY TAYLOR SWIFT
Uložit Uložené

Koncertní turné Taylor Swift se stalo senzací, způsobilo pád stránek na prodej vstupenek, vyprodávalo hotely, a dokonce vyvolalo seismickou aktivitu podobnou zemětřesení.

Za tento rok se na turné prodaly více než čtyři miliony vstupenek a prvních 60 koncertů již vydělalo přes miliardu dolarů. Dle publikace Pollstar se jedná o nový rekord. Turné, které začalo v březnu v Arizoně, však nepřineslo jen nejvíce peněz v historii. Povedlo se mu to také rychleji, což bylo způsobeno tím, že zpěvačka hrála výhradně na stadionech, kde seděly větší davy, uvádí BBC.

„Ačkoli jsou tato data ohromující, letošní masivní úspěch Taylor Swift by neměl být překvapením pro nikoho,“ uvedl Pollstar. Za předpokladu, že odehraje všechny koncerty, by si celkově za The Eras Tour měla zpěvačka přijít na více než dvě miliardy dolarů.

Zpěvačka tento rok zažívá jeden úspěch za druhým. V říjnu uvedla do kin film Taylor Swift: The Eras Tour, který vydělal zhruba 250 milionu dolarů, což z něj dělá nejvýdělečnější koncertní film všech dob, uvádí The Guardian. Také obdržela sedm nominací na ceny Grammy pro rok 2024 v jedné kategorii, díky čemuž se stala první skladatelkou, jež tohoto dosáhla a předstihla tak sira Paula McCartneyho a Lionela Richieho, kteří mají po šesti.

Doporučeno
Co se stalo Liamovi? Problémy měl už dlouho, mluvil o závislosti i temných myšlenkách Co se stalo Liamovi? Problémy měl už dlouho, mluvil o závislosti i temných myšlenkách 17. října 2024 v 15:05

Turné momentálně probíhá v USA, v únoru se přesune do Japonska a bude pokračovat do Austrálie. Od května do srpna poté zpěvačka navštíví Evropu a zakončí ho na podzim 2024 v Kanadě.

Domů
Sdílet
Diskuse