Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. prosince 2023 7:00
Čas čtení 6:05
Ondřej Jarůšek

Toto je 10 nejočekávanějších her roku 2024. Připrav se na obrovské RPG světy i akční dobrodružství

Toto je 10 nejočekávanějších her roku 2024. Připrav se na obrovské RPG světy i akční dobrodružství
Zdroj: Game Science
TECH GAMING NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Rok 2023 byl plný úžasných her, ovšem příslibem senzačních titulů je i nadcházejících dvanáct měsíců. Na které hry se můžeme v roce 2024 těšit?

Akce, RPG, rubačky, FPS. Příští rok se hráči a hráčky dočkají vydání celé řady dlouho očekávaných titulů. Těžko se tomu věří, ale některé z nich vyhlížíme dokonce přes deset let. Čekání už ale brzy skončí. Do článku jsme vybrali 10 nejžhavějších her, které mají v roce 2024 vyjít, ačkoliv ne všechny zatím mají potvrzené přesné datum vydání.

Pod článkem na tebe navíc čeká anketa, ve které můžeš dát hlas svému favoritovi, a pokud se do našeho výběru nevešel tvůj herní favorit, dej nám do komentářů vědět, který to je. Tak jdeme na to!

Tekken 8 –⁠ 26. ledna (PlayStation 5, Xbox Series X/S, Windows)

tekken 8
Zdroj: Bandai Namco/propagační materiál

Rok 2024 začne pěkně zostra, vzduchem totiž budou lítat pěsti a kopy. Za dveřmi je vydání nejnovějšího dílu bojové série Tekken, která příští rok oslaví 30 let své existence. Základní roster bojovníků a bojovnic má čítat 32 (!) postav včetně několika úplně nových. Uvidíme však i staré známé tváře a fightery, kteří k sérii neodmyslitelně patří, jako například Paula Phoenixe, Marshalla Lawa nebo Jina Kazamu (Devil Jin). Na nový Tekken fanoušci a fanynky bojovek čekali dlouhých devět let, doufáme tedy, že čekání bude stát za to.

Suicide Squad: Kill the Justice League –⁠ 2. února (PlayStation 5, Xbox Series X/S, Windows)

suicide squad
Zdroj: Warner Bros. Games/propagační materiál

Vývojáři ze studia Rocksteady, které stojí za skvělou batmanskou Arkham sérií, začátkem roku vypustí do světa další superhrdinskou akci. Slova se však místo neohrožených dobráků ujmou nechvalně známí záporáci ze Suicide Squad, jmenovitě Captain Boomerang, Deadshot, Harley Quinn a King Shark, které čeká boj proti týmu superhrdinů včetně Batmana a Supermana, jimž zlověstný Brainiac vymyl mozek a osnuje plány na ovládnutí celé planety.

Jak je vidět ze zveřejněných ukázek ze hry, každá z ústředních postav bude mít unikátní schopnosti, styl boje i způsob pohybu po městě. Například Deadshot má na zádech jetpack, který mu umožňuje létat, zatímco Harley Quinn se houpe na vystřelovacím lanu s hákem. Souboje budou rychlé, dynamické a hráč při nich bude muset kombinovat útoky právě s rychlým přemisťováním, například když bude muset zlikvidovat skupiny nepřátel na střechách výškových domů.

Během hraní v sólo režimu budeme moct mezi jednotlivými postavami libovolně přepínat. Zbylí padouši v týmu budou v tu chvíli ovládaní počítačem. K mání však bude taky kooperativní multiplayer až pro čtyři hráče, v němž se každý ujme jedné z postav.

V porovnání se zmíněnou Arkham sérií, v jejímž univerzu je nová hra od Rocksteady zasazena, působí Suicide Squad o dost ulítlejším, místy až groteskním dojmem a tvůrci se budou zřejmě kromě divoké akce spoléhat i na humor. Uvidíme, jak se jim to podaří.

Final Fantasy VII Rebirth –⁠ 29. února (PlayStation 5)

final fantasy
Zdroj: Square Enix/propagační materiál

Cloud Strife a jeho parta se vrací. Sedmý díl letité série Final Fantasy patří k těm nejpopulárnějším mezi fanoušky a fanynkami. Mnohými je titul dokonce označován za jednu z nejlepších RPG her všech dob. Když proto Square Enix oznámil práce na remaku tohoto mistrovského díla, fanoušci jásali.

Jedná se však o tak rozsáhlý projekt, že se z něj tvůrci rozhodli rovnou udělat trilogii. Prvního dílu jsme se dočkali v roce 2020 a nyní přichází čas na navazující titul, ve kterém se naše skupina hrdinů vydává do boje proti megakorporaci Shinra. Na herních Oscarech The Game Awards 2023 byl titul Final Fantasy VII Rebirth označen za vůbec nejočekávanější hru příštího roku, proto ani v našem výběru nemůže chybět.

Rise of the Rōnin –⁠ 22. března 2024 (PlayStation 5)

Rise of the Ronin
Zdroj: Team Ninja/propagační materiál

Věhlasné studio ze země vycházejícího slunce Team Ninja, které stojí za hity jako Ninja Gaiden, Nioh či Wo Long, nás opět zavede do historického Japonska. V Rise of the Rōnin se ocitneme na konci 19. století, kdy v zemi zuří občanská válka, známá také jako válka Bošin.

Ve hře se ujmeme rónina, tedy bojovníka bez pána, jehož osud leží zcela v našich rukou. To, jakým způsobem se bude příběh větvit, se má odvíjet od našich rozhodnutí a toho, zda se například rozhodneme zavraždit, nebo zachránit klíčové postavy. A jak už znalci a znalkyně posledních her studia tuší, na naší krví zalité cestě nás opět čekají pekelně těžké souboje, které prověří jak naše nervy, tak i reflexy. My se nemůžeme dočkat.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse