Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
4. ledna 2024 17:35
Čas čtení 0:48
Monika Růžičková

VIDEO: Žena z Ghany vydržela nepřetržitě zpívat 126 hodin a 52 minut

ZAJÍMAVOSTI GHANA
Uložit Uložené

Afua Asantewaa je ghanská novinářka a televizní producentka, která se pokusila překonat Guinnessův světový rekord.

Ghaňanka začala zpívat na Štědrý den o půlnoci a skončila po 126 hodinách a 52 minutách. Za pět dní stihla zazpívat 125 písní z historie ghanské hudby napříč žánry. Pokusila se překonat rekord 105 hodin, který v roce 2012 stanovil indický hudebník Sunil Waghmare. 

Doporučeno
Rappeři, rapperky a producenti, kteří byli v roce 2023 nejvíc fresh. Poznáš všechny? Rappeři, rapperky a producenti, kteří byli v roce 2023 nejvíc fresh. Poznáš všechny? 31. prosince 2023 15:00

Asantewau přišly podpořit místní osobnosti hereckého, hudebního i politického života. Dorazil například tamní viceprezident Mahamudu Bawumia. Na místě byl i DJ, který pouštěl doprovodnou hudbu, sama zpěvačka byla za čirým sklem, aby ji nerozptyloval hluk.

Po pěti dnech lékaři ženě doporučili, aby pokus ukončila, a to kvůli obavám o její zdraví. Podnikatelka a bývalá královna krásy po svém výkonu chraplavým hlasem řekla, že doufá, že její maraton „bude inspirací pro všechny ženy, aby vystoupily ze své komfortní zóny a vyzkoušely nové možnosti“. Celý pokus měl být i součástí snahy o propagaci kultury země.

Nyní musí Afua Asantewaa počkat, zda bude její pokus uznán a zapíše se v Guinnessově knize. Podle pravidel stanovených v Guinnessově knize rekordů měla povolenou pětiminutovou přestávku každou hodinu nebo 20 minut po čtyřech hodinách.

Domů
Sdílet
Diskuse