Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2023 13:41
Čas čtení 0:42
refresher team

Světový unikát: Češi postavili robotický prototyp oblíbené postavičky Poro ze hry League of Legends

Světový unikát: Češi postavili robotický prototyp oblíbené postavičky Poro ze hry League of Legends
Zdroj: Komerční banka / propagační materiál
TECH
Uložit Uložené

Poro má v sobě zabudovanou SIM kartu a lze ho ovládat přes tablet.

Tvůrci Martin Péč a Miroslav Holub spolu s kreativní agenturou Good Game přivedli do života funkčního robota (animatronika), který není jen statickou replikou, ale dokáže se pohybovat, vyplazovat jazyk, mrkat očima, hýbat knírem a vydávat charakteristické zvuky. Jedná se o světový unikát.

Tato inovace vznikla v rámci kampaně společností Mastercard a Komerční banky, které podporují českou esportovou scénu.

Na výrobě Pora pracovalo devět lidí po dobu dvou měsíců. Největší výzvou bylo navrhnout a otestovat pohyb celého těla, aby bylo možné zachytit charakteristické poskakování vpřed, které je pro Pora známé.

Materiály, ze kterých je Poro vyroben, zahrnují 3D tisk z PETG zpevněný polyesterem a skelným vláknem, hliníkovou nosnou konstrukci, kovové šrouby, gumové řemenice, plyšovou srst, plexi oči a víčka a silikonový jazyk. Uvnitř Pora se nachází pět motorů, včetně stejnosměrného motoru, krokového motoru a servomotorů.

Ovládání Pora přes tablet umožňuje snadnou manipulaci i běžnému uživateli. Poro se tak může pohybovat kdekoliv i mimo wi-fi.

Během speciálních streamů zapojených influencerů lze Pora ovládat přes internet prostřednictvím Twitch chatu. Za poslané sušenky v podobě emoji mohou diváci ovlivňovat jeho akce a náladu.

Domů
Sdílet
Diskuse