Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. ledna 2024 8:00
Čas čtení 5:11
Barbora Volfová

Levné restaurace v Praze: Našli jsme super podnik, kde si dáš výborný oběd i za 99 korun

Levné restaurace v Praze: Našli jsme super podnik, kde si dáš výborný oběd i za 99 korun
Zdroj: Instagram @Dhaba Beas
GASTRO GASTRONOMIE JAK UŠETŘIT PRAHA
Uložit Uložené

Tentokrát jsme si posvítili na levné stravování v Praze. Máme pro tebe tipy na šest levných restaurací, kde se dobře najíš do 150 korun.

Mnohým z nás dárkové tornádo během Vánoc pěkně provětralo bankovní účet. Pro někoho je zase cena přes dvě stovky za jídlo v restauraci prostě moc. Pokud i ty přemýšlíš, jak ušetřit na jídle, ale nestíháš si doma každý den vařit, máme pro tebe tipy na levné podniky, které potěší tvé chuťové pohárky i peněženku. V článku se dozvíš, kam zajít na českou klasiku, voňavou indii, mexické tacos, a nezapomněli jsme ani na milovníky rostlinného stravování.

Teplota klesá, ceny stoupají

Jídla se v restauracích zdražila za poslední roky o třetinu. V celorepublikovém srovnání Češi v minulém roce zaplatili o skoro padesát korun víc než před třemi lety, uvádí Edenred Restaurant Index. Proto si pracující dopřávají teplé obědy v oblíbených podnicích stále méně. V jídelně nebo restauraci obědvá každý pracovní den jen třetina zaměstnanců. Téměř polovina na oběd do jídelny nebo restaurace nechodí vůbec. Roste naopak obliba svačin a hotových polotovarů ze supermarketů, které však výživovou hodnotu oběda dlouhodobě nenahradí.

Doporučeno
Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli Co dělat v Praze o víkendu: 5 tipů na následující sobotu a neděli 23. dubna 2024 14:00

Cena obědového menu se v Praze může vyšplhat až ke dvěma stovkám. Rozhodli jsme se depresivní zprávy o zdražování vybalancovat něčím pozitivním. Našli jsme pro tebe místa, kde se dá skvěle najíst do sto padesáti korun. 

TIP: Mobilní aplikace Nesnězeno ti doporučí podniky ve tvém okolí, které v daný den nestihly prodat všechno jídlo. Zbylé porce meníček i dalších dobrot jsou pak se slevou minimálně 30 %. Přímo v aplikaci si můžeš jídlo zamluvit, ještě ten den vyzvednout a zabránit tak zbytečnému plýtvání.

Lidová jídelna Těšnov

Pár hladových kroků od stanice metra Florenc se nachází jídelna Těšnov, kde se rozhodně nemusíš bát, že by ti po obědě zůstala peněženka prázdná. Ceny tu mají opravdu lidové a jídlo moc dobré. Na lístku najdeš až dvanáct jídel, dva druhy polévek i zeleninové saláty. Vaří se zde poctivá česká klasika s porcemi jako od babičky, ale i mezinárodní kuchyně.

Obsluha je rychlá, takže pauzu na oběd využiješ na sto procent. Za nejlevnější jídlo zaplatíš devadesát devět korun, cena nejdražších jídel se pohybuje okolo sto padesáti korun. Interiér podniku má skvělou retro atmosféru.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 152114 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kde si můžeš dát obří bavorské vdolky jako od babičky jenom za stovku.
  • Kam zajít na levné indické polední menu.
  • Kde můžeš ochutnat ty nejlepší vietnamské bagety.
  • V které mexické restauraci se koná každé úterý akce se zvýhodněnými tacos.
Domů
Sdílet
Diskuse