Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub REFRESHER+ už od 25 Kč během prvních tří měsíců 😱
Čteš článek:
Nejlepší české předkrmy v hospodě podle turistů: Druhé místo překvapí, vyhrála nesmrtelná klasika

 3. Utopenci

Utopenci.
Utopenci. Zdroj: Karelj / Wikimedia Commons / volně k použití

Čekal snad někdo něco jiného? Utopenec je totální klasika, a pokud hospodský neošidí uzeninu, je to lahůdka. Buřty naložené v pikantní marinádě s bobkovým listem, cibulí, černým pepřem a dalším kořením se tradičně jedí studené s bílým pečivem.

Název mají utopenci kvůli domněnce, že se vynálezce pokrmu utopil při práci na svém mlýně. Jiní se domnívají, že název pochází z toho, že se buřty utopily v marinádě.

Hodnocení: 3,5 z 5

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse