Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
21. ledna 2024 12:31
Čas čtení 0:48
Anna Peclová

Kanye West si oblékl tričko s neonacistou, který dostal 21 let vězení za vraždu

Kanye West si oblékl tričko s neonacistou, který dostal 21 let vězení za vraždu
Zdroj: Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images
ZAHRANIČÍ ADOLF HITLER KANYE WEST RASISMUS A PRÁVA MENŠIN
Uložit Uložené

Kanye West opět pobouřil veřejnost. Oblékl si tričko s obličejem norského zpěváka a neonacisty, a to jen krátce poté, co se za své rasistické komentáře omluvil na sociálních sítích.

V pátek sdílel rapper JPEGMAFIA na sociální sítě fotografii s Kanyem Westem, který má na sobě tričko norské blackmetalové skupiny Burzum s obličejem zpěváka kapely Kristiana Varga Vikernese, známého příznivce neonacismu.

Doporučeno
Nejsvalnatější žena světa: Ruská kulturistka šokovala obřími svaly, je hvězdou na OnlyFans i rekordmankou v benchpressu Nejsvalnatější žena světa: Ruská kulturistka šokovala obřími svaly, je hvězdou na OnlyFans i rekordmankou v benchpressu 20. ledna 2024 14:00

Vikernes měl problémy se zákonem od doby, kdy byl v roce 1993 odsouzen na 21 let odnětí svobody za vraždu svého kolegy z kapely Euronyma. Během pobytu ve vězení založil neonacistickou organizaci Heathen Front.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený • BAEPEGMAFIA • (@jpegmafia)

Zpěvák byl po 16 letech propuštěn, v průběhu let se však dostal do ještě větších problémů. V roce 2014 byl ve Francii shledán vinným z trestného činu nenávisti, protože na svých sociálních sítích podněcoval rasovou diskriminaci.

Vazby Kayneho s Vikernesem však nesouvisí pouze s tričkem, které měl zpěvák na sobě. Obal velmi očekávaného alba Yeho a Ty Dolla Signa Vultures se nápadně podobá obalu od Burzum. Mimo jiné obsahuje kontroverzní píseň, ve které Kanye rapuje slova: „How am I antisemitic? I just fucked a Jewish bitch.“ (Jak můžu být antisemita? Právě jsem o*el židovskou d*vku.)

Do trika se zpěvák oblékl jen krátce poté, co se na sociálních sítích veřejně omluvil židovské komunitě za antisemitismus. Šlo hlavně o komentáře, které zahrnovaly konspirační teorie a chválu Adolfa Hitlera.

Domů
Sdílet
Diskuse