3. místo
Gigandes plaki je řecká klasika. Skládá se z velkých bílých fazolí, které se vaří a poté pečou v aromatické rajčatové omáčce, která se obvykle dochucuje různými bylinkami, jako je oregano, petržel a máta. K přípravě pokrmu se používají fazole fasolia gigantes, což je pravá řecká odrůda fazolí, která se vyznačuje svou velikostí. Odtud pramení také název pokrmu.
2. místo
Parmigiana alla napoletana je verze lilku parmigiana, která je nejoblíbenější mimo Itálii. Tato variace pochází z Kampánie a připravuje se z lilků, olivového oleje, cibule, bazalky, rajčat, sýru mozzarella nebo fior di latte a strouhaného sýru Parmigiano-Reggiano.
1. místo
Fritto misto je jedním z těch pokrmů, které se v jednotlivých oblastech Itálie velmi liší. Na italském pobřeží vždy obsahuje korýše a měkkýše, obvykle krevety a chobotnice, a často také paranzu, což je souhrnný název pro velmi malé celé ryby, jako jsou čerstvé ančovičky, sardinky, malé makrely nebo parmice.