6. místo
Yemista (gemista) je řecký pokrm, který se tradičně skládá ze zeleniny, jako jsou rajčata a zelené papriky, které jsou plněné rýží a vnitřními částmi zeleniny. Plněná zelenina se poté peče v troubě. Název pokrmu znamená v řečtině plněný a je to typické letní jídlo.
![papriky, Yemista](https://refstatic.sk/article/c9a688651b026de1bc3e.jpg?is=1200x2000&s=33a6206926a4846b78f773c19d7d0613fe358f5aac9b7bcf7d3ecdd4799890b4)
5. místo
Parmigiana di melanzane se vyskytuje v celé jižní Itálii a jedná se o druh zapečeného zeleninového nákypu, který se tradičně připravuje ze smažených nebo grilovaných plátků lilku přelitých rajčatovou omáčkou s bazalkovou příchutí a posypaných jedním nebo více sýry, jako jsou mozzarella, pecorino Siciliano, scamorza a caciocavallo Silano.
![Parmigiana](https://refstatic.sk/article/258485b473f4e0f1d34e.jpg?is=1200x2000&s=95bd14828321f5bc7263835415a05312dabd9fb5ce802498f88b6cfac560eaf5)
4. místo
Croûte aux morilles je tradiční pokrm z francouzského regionu Franche-Comté. Skládá se z kousku opečeného chleba se smrži ve smetanové omáčce. Někdy se pokrm podává v obalu z listového těsta. Croûte aux morilles se konzumuje nejlépe v dubnu nebo květnu, protože v tomto ročním období je v lesích Franche-Comté největší výskyt hub.
![Houbová polévka.](https://refstatic.sk/article/a30e4b167ece8e73f039.jpg?is=1200x2000&s=69a65e483e3c05cfae92576cd75e5087021ee13e2f345c26607f07779ed2dfa4)