Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Toto je top 6 zeleninových pokrmů v Evropě. Česko má v žebříčku dvě jídla

6. místo

Yemista (gemista) je řecký pokrm, který se tradičně skládá ze zeleniny, jako jsou rajčata a zelené papriky, které jsou plněné rýží a vnitřními částmi zeleniny. Plněná zelenina se poté peče v troubě. Název pokrmu znamená v řečtině plněný a je to typické letní jídlo.

papriky, Yemista
Zdroj: Flickr/Alph/volně k užití

5. místo

Parmigiana di melanzane se vyskytuje v celé jižní Itálii a jedná se o druh zapečeného zeleninového nákypu, který se tradičně připravuje ze smažených nebo grilovaných plátků lilku přelitých rajčatovou omáčkou s bazalkovou příchutí a posypaných jedním nebo více sýry, jako jsou mozzarella, pecorino Siciliano, scamorza a caciocavallo Silano.

Parmigiana
Zdroj: Flickr/Mike/volně k užití

4. místo

Croûte aux morilles je tradiční pokrm z francouzského regionu Franche-Comté. Skládá se z kousku opečeného chleba se smrži ve smetanové omáčce. Někdy se pokrm podává v obalu z listového těsta. Croûte aux morilles se konzumuje nejlépe v dubnu nebo květnu, protože v tomto ročním období je v lesích Franche-Comté největší výskyt hub.

Houbová polévka.
Houbová polévka. Zdroj: Wiki Commons/Arnaud 25/volně k užití
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse