6. místo
Yemista (gemista) je řecký pokrm, který se tradičně skládá ze zeleniny, jako jsou rajčata a zelené papriky, které jsou plněné rýží a vnitřními částmi zeleniny. Plněná zelenina se poté peče v troubě. Název pokrmu znamená v řečtině plněný a je to typické letní jídlo.
5. místo
Parmigiana di melanzane se vyskytuje v celé jižní Itálii a jedná se o druh zapečeného zeleninového nákypu, který se tradičně připravuje ze smažených nebo grilovaných plátků lilku přelitých rajčatovou omáčkou s bazalkovou příchutí a posypaných jedním nebo více sýry, jako jsou mozzarella, pecorino Siciliano, scamorza a caciocavallo Silano.
4. místo
Croûte aux morilles je tradiční pokrm z francouzského regionu Franche-Comté. Skládá se z kousku opečeného chleba se smrži ve smetanové omáčce. Někdy se pokrm podává v obalu z listového těsta. Croûte aux morilles se konzumuje nejlépe v dubnu nebo květnu, protože v tomto ročním období je v lesích Franche-Comté největší výskyt hub.