Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
6. února 2024 9:11
Čas čtení 0:51
Monika Růžičková

Jedině na Floridě. Muž vyrazil rybařit, chytil půltunového žraloka

Jedině na Floridě. Muž vyrazil rybařit, chytil půltunového žraloka
Zdroj: Unsplash/Oleksandr Sushko
ZAJÍMAVOSTI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Rybaření je v Česku oblíbeným koníčkem, zdaleka ale nebude tak nebezpečné jako na Floridě.

Blaine Kenny a jeho obchodní partner Dylan Wier vlastní společnost Coastal Worldwide, která se specializuje na rybaření v Pensacole na Floridě. A specializaci rozhodně potřebují, místo kaprů totiž na pobřeží loví žraloky. Většinu času pak doprovází své zákazníky, ale minulé úterý se rozhodli vyrazit na ryby sami.

Doporučeno
VIDEO: Ameriku zaplavili lidé s Apple Vision Pro za 3 500 dolarů. Zařízení využívají během řízení či při cvičení ​ VIDEO: Ameriku zaplavili lidé s Apple Vision Pro za 3 500 dolarů. Zařízení využívají během řízení či při cvičení ​ 5. února 2024 6:50

Vydali se tedy na pláž Navarre Beach zhruba 40 kilometrů od Pensacoly. Na háku měli největší možnou návnadu, a to 150kilovou hlavu mečouna. Vše si na pláži připravili už večer a pak čekali. Sami přitom netušili, co je ráno čeká za překvapení. Kolem osmé se totiž začala šňůra navíjet. 

Začal tím neúprosný boj mezi Kennym a žralokem bílým, který – jak se dozvěděli později – měřil 365 cm a vážil neuvěřitelných 544 kg. Zápolení trvalo skoro hodinu. Mezitím, co Kenny držel prut a přetahoval se se žralokem, jeho parťák Wier pomocí dronu prozkoumával pobřeží a snažil se zjistit, s čím mají tu čest.

 

„To je monstrum, kámo, to není ledajaký žralok,“ prohlásil Wier ve videu, ze kterého se mezitím stal virální hit.

Žraloka se jim podařilo přitáhnout až ke břehu, ale jak sami později vysvětlili, kvůli velikosti a druhu ho museli zase co nejrychleji dostat zpátky do vody. Odstranili tedy háček a žraloka pustili zpátky. 

„O tomto dni Blaine snil od chvíle, kdy nahodil svou první návnadu,“ řekl Wier.

Domů
Sdílet
Diskuse