Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. února 2024 6:50
Čas čtení 0:48
Aneta Gospičová

VIDEO: Ameriku zaplavili lidé s Apple Vision Pro za 3 500 dolarů. Zařízení využívají během řízení či při cvičení ​

TECH APPLE
Uložit Uložené

Některým lidem připomíná nová technologie od Applu epizody ze seriálu Black Mirror.

Společnost Apple spustila v pátek prodej brýlí Vision Pro, které tě přenesou do virtuální reality. Souprava slibuje bezproblémové propojení digitálního obsahu a fyzického prostoru. Systém se ovládá pomocí očí, rukou a hlasu. Stojí 3 499 dolarů (přes 80 tisíc korun).

Internet ihned po spuštění prodeje zaplavila videa uživatelů, kteří inteligentní brýle využívají v každodenním životě. Někteří z nich je využívají například k práci v hromadné dopravě.

Apple uvádí, že nová technologie posouvá hranice dosavadních poznatků. Brýle mají přinést pokrok v oblasti prostorového zvuku, revoluční dvoučipový design, řadu kamer a senzorů a všechny prvky navzájem mezi sebou spolupracují na vytvoření bezprecedentního zážitku.

Některým lidem připomíná nová technologie od Applu epizody sci-fi dystopie Black Mirror. Poukazují zejména na to, že lidé využívají virtuální realitu ke každodenním činnostem, které dokáží dělat i bez takové technologie.

Domů
Sdílet
Diskuse