Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2024 16:40
Čas čtení 1:11
Monika Růžičková

Po rekvizitách ze seriálu Koruna se v aukci zaprášilo, prodala se i replika slavného zlatého kočáru

Po rekvizitách ze seriálu Koruna se v aukci zaprášilo, prodala se i replika slavného zlatého kočáru
Zdroj: Netflix
ZAJÍMAVOSTI KRÁLOVSKÁ RODINA NETFLIX VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

Seriál Koruna se setkal s velkou popularitou, a proto není divu, že při aukci věci mizely velmi rychle.

Seriál skončil minulý rok po šesti úspěšných sériích. Tvůrci se rozhodli uspořádat aukci, na níž se dražilo téměř 450 položek, které se v seriálu objevily. Prodaly se úplně všechny předměty, které si můžeš prohlédnout na oficiálních stránkách aukční síně.

Doporučeno
Pokračování těchto oblíbených seriálů se letos nedočkáš, posouvají se na rok 2025 Pokračování těchto oblíbených seriálů se letos nedočkáš, posouvají se na rok 2025 9. února 2024 7:10

V aukci se objevil třeba Jaguar z roku 1987, ve kterém jezdila seriálová Diana, princezna z Walesu. Odhadovaná cena byla okolo dvou milionů korun, finální cena byla skoro čtyřnásobná. Replika královského korunovačního křesla pak přinesla skoro 750 tisíc korun.

Gold State Coach je luxusní královský kočár vyrobený v 18. století a v současnosti používaný při královských událostech ve Spojeném království. Tento kočár je jedním z nejvzácnějších a nejvýznamnějších kočárů britské královské rodiny.

Podle tvůrců se v aukci objevila jeho jediná replika na světě. Vysoká cena byla odhadována od začátku, ale přínos 56 tisíc liber, což je více než jeden a půl milionu korun, nikdo nečekal.

Kostýmy herců a hereček

Ikonické „revenge dress“ princezny Diany, které vynesla australská herečka Elizabeth Debicki, se vydražily za 374 tisíc korun. 

Doporučeno
Na Netflixu je nově jeden z nejoblíbenějších seriálů. Taky jsi svérázného doktora miloval*a? Na Netflixu je nově jeden z nejoblíbenějších seriálů. Taky jsi svérázného doktora miloval*a? 9. února 2024 10:31

Tragicky zemřelá Diana je stále jednou z nejoblíbenějších členek královské rodiny, zájem o repliky spojený s ní byl veliký. Třeba mikina z Harvardu se prodala za 168 tisíc korun, replika zásnubního prstenu pak za 224 tisíc korun.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený The Crown (@thecrownnetflix)

Na čtvrtou sérii filmaři vytvořili i repliku oblečení, které na sobě měla Diana během zásnub. Modrý kostýmek se vydražil za 112 tisíc korun. Prodávala se taky replika svatebních šatů princezny Margaret z druhé série, ta se prodala za 74 tisíc korun.  

Aukce celkově vynesla 1,6 milionu liber, což je v přepočtu skoro 50 milionů korun. Částka byla třikrát větší, než byl odhad. Celý výtěžek z aukce půjde na stipendia Národní filmové a televizní školy.

Domů
Sdílet
Diskuse