Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorován obsah společnosti Mohito.
19. února 2024 15:00
Čas čtení 2:26
Sponzorovaný obsah

Old Money: Oblečení, které bude vždy v módě

Old Money: Oblečení, které bude vždy v módě
Zdroj: Svetlana Sokolova / adobestock.com
MÓDA
Uložit Uložené

Ve světě módy, kde trendy přicházejí a odcházejí s ohromující rychlostí, existuje styl, který si zachovává svou hodnotu a eleganci bez ohledu na měnící se sezóny. „Old money“ je životní styl, způsob bytí a především – způsob oblékání.

Vyznačuje se jemnou elegancí, klasikou a nadčasovostí, které odlišují osobu, jež jej nosí, na pozadí rychle se měnících trendů. Pro ženy, které si cení styl vyjadřující nesmrtelnou eleganci, představuje old money inspiraci pro vytvoření šatníku, který nikdy nevyjde z módy.

Charakteristika stylu old money

Styl old money se opírá o několik klíčových zásad: jemnost, klasiku a eleganci. Oblečení není křiklavé ani není určeno k přitahování pozornosti; místo toho vyjadřuje sebevědomí osoby, která jej nosí, prostřednictvím kvality a nadčasového designu. Tento styl se vyhýbá přehnanému zdůrazňování značek nebo aktuálních trendů, soustředí se spíše na dokonalý střih, univerzálnost a možnost dlouhodobého užívání. Pro všechny, kteří aspirují k tomuto stylu, se nejdůležitějším stává vyjádření vlastní individuality a třídy prostřednictvím oblečení, které je zároveň diskrétní a rafinované.

Old Money
Zdroj: Вероника Зеленина / adobestock.com

Klíčové prvky šatníku

Šatník inspirovaný stylem old money se opírá o několik nenahraditelných klasik, které v sobě spojují eleganci a funkčnost. Zde jsou nezbytné prvky, které bys měl*a mít ve svém šatníku:

  • Svetry v univerzálních barvách. Ideální pro každou příležitost, od neformálních setkání po formálnější události. Výběrem svetrů v odstínech béžové, šedé nebo námořnické modré si zajistíš základ pro mnoho stylizací.
  • Elegantní kabáty klasického střihu. Kabát ve stylu camel coat nebo trench coat je nadčasová volba, která dodá třídu každému outfitu. Takové kabáty skvěle ladí jak s elegantními šaty, tak s ležérními džíny.
  • Halenky jednoduchých, ale elegantních střihů. Při výběru blůz sáhni po těch s minimalistickým designem, které snadno sladíš se sukněmi nebo kalhotami v různých stylech. Barvy jako bílá, černá nebo pastelové odstíny budou vždy v módě.
  • Sukně a kalhoty klasických střihů. Džíny, kalhoty, jednoduché sukně midi délky a dobře střižené kalhoty jsou základem šatníku ve stylu old money. Nejsou jen pohodlné, ale také snadno stylizovatelné v různých kombinacích.
  • Boty na pohodlném podpatku. Elegance nemusí znamenat vzdát se pohodlí. Boty na nízkém podpatku, jako jsou klasické mokasíny nebo kotníkové boty kitten heel, zajistí pohodlí po celý den a zároveň udrží stylový vzhled.
  • Klasické košile. Bílé, modré, černé, šedé, oversized, na knoflíky i bez –⁠⁠⁠⁠⁠ všechny hladké košile v tlumených barvách budou desítkou, pokud chceš vytvořit outfit ve stylu old money.

Tyto klíčové prvky jsou základem garderoby old money a umožňují vytváření stylizací, které jsou jak elegantní, tak i nadčasové. Správně vybrané budou sloužit léta, bez ohledu na měnící se trendy.

Old Money
Zdroj: Svetlana Sokolova / adobestock.com

Jak budovat garderobu ve stylu old money?

Budování garderoby, která odráží styl old money, vyžaduje strategický přístup zaměřený na kvalitu a nadčasovost. Zde je několik klíčových tipů, jak toho dosáhnout:

  • Investuj do kvality. Místo hromadění velkého množství oblečení vybírej méně, ale lépe vyrobených kusů. Kvalitní oblečení nejen lépe sedí, ale také vydrží déle, což znamená, že ti bude sloužit mnoho let.
  • Vybírej klasiku před trendy. Soustřeď se na oblečení s klasickými střihy, které nevyjdou z módy. Nadčasové prvky jsou snadněji kombinovatelné do různých sestav a přizpůsobitelné měnícím se okolnostem.
  • Tvoř koherentní stylizace. Když se zaměříš na neutrální barevnou paletu a elegantní střihy, bude pro tebe snazší vytvářet koherentní a stylové sestavy. To také usnadní míchání a sladění různých prvků garderoby.
  • Personalizuj a přidávej charakter. I přes zaměření na klasiku je důležité, aby ve tvé garderobě bylo místo pro prvky, které vyjadřují individualitu. Mohou to být unikátní doplňky, šperky nebo prvky s charakteristickými detaily, které dodají stylizacím osobní charakter.

Přijetím těchto zásad vytvoříš garderobu, která nejen odráží nadčasový styl old money, ale také je vyjádřením tvé osobnosti a životního stylu.

Styl old money je něco více než způsob oblékání; je to svědectví třídy, elegance a nadčasovosti. Přijetím těchto principů do svého šatníku se nejen odlišíš od davu, ale vytvoříš základ stylizací, které budou aktuální bez ohledu na měnící se trendy. Ať tento styl slouží jako inspirace pro tvorbu vlastních, věčných sestav, které budou odrážet nejen módu, ale i tvou osobnost.

Zpět
Sdílet
Diskuse