Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. března 2024 8:15
Čas čtení 3:43
Ondřej Jarůšek

Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul

Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT OKTAGON MMA PATRIK KINCL
Uložit Uložené

Bojová organizace Oktagon MMA má za sebou další epický turnaj. OKTAGON 54 přinesl v nejtvrdším městě republiky velkou show.

V sobotu nastal čas vysoce očekávaného turnaje. Oktagon se vrátil do Ostravy, kde odstartoval letošní ročník pyramidy Tipsport Gamechanger o milion eur a celou akci završil strhující boj o titul šampiona mezi hvězdou Patrikem Kinclem a polským vyzývatelem. Z původně plánovaných jedenácti zápasů jsme se dočkali devíti bitev, které diváky zvedaly ze sedaček a na které se bude ještě dlouho vzpomínat. Podívej se s námi, jak celý turnaj probíhal.

o54o54o54o54
Zobrazit galerii
(17)

Velké ukončení hned na začátek 

O zábavu bylo postaráno hned v první bitvě. Je jen málo bojovníků, kteří se mohou pyšnit 100% finish ratem (ukončení všech výher před limitem), černohorský zápasník Miloš Janičić je však jedním z nich a tuhle obdivuhodnou bilanci si udržel i na turnaji v Ostravě.

V sobotu změřil síly s německým bojovníkem Ebrahimem Hosseinpourem, který však skvěle rozjetému Černohorci nedokázal vzdorovat ani celá dvě kola. V průběhu toho druhého Janičić svého soupeře u pletiva zasáhl tvrdým kolenem do hlavy a rozhodčí zápas ukončil. Připsal si tak 17. výhru kariéry a 17. ukončení. Bravo.

Doporučeno
Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky 21. dubna 2024 7:47

Druhý zápas večera obstarali Francouz Jason Ponet a Polák Łukasz Rajewski. Pro oba se jednalo o premiéru v organizaci Oktagon MMA a jejich střet nabídl velmi napínavou bitvu s atraktivními momenty na obou stranách. Ponet přivedl fanoušky do varu mimo jiné svými nebezpečnými kopy, jejichž sílu však polský bojovník ustál, dokázal údery vracet a byl v nich o něco efektivnější. Alespoň tak to viděli bodoví rozhodčí, kteří těsným poměrem 2:1 na body určili vítězem Poláka Rajewského, který po předchozí prohře v KSW usedl zpět do vítězného sedla.

o54
Zdroj: OKTAGON MMA

Krev, pláč, respekt

Pak už přišel čas na první zápas milionové pyramidy Tipsport Gamechanger. V něm se o postup pobili teprve 20letý Hafeni Nafuka z Německa a srbský bojovník Predrag Bogdanović.  

Už od prvních chvil ovšem do té doby neporažený německý zápasník pocítil, že tentokrát to tak jednoduché nebude. Od úvodního kola se boj vyvíjel ve prospěch zkušeného zemaře ze Srbska, který se ničím nenechal nijak výrazně ohrozit a po třech kolech si došel pro jasnou výhru na body. Krvácející Nafuka se po první porážce kariéry neubránil slzám, soupeř mu však prokázal respekt.

Predrag Bogdanović se díky výhře stal prvním bojovníkem, který postoupil do dalšího kola milionové pyramidy.

o54
Zdroj: OKTAGON MMA

Marcel Grabinski si připsal jedinečné prvenství. Jakožto jediný bojovník se totiž po loňské účasti ve veltrové pyramidě představil i mezi evropskou elitou v lehké váze. Hned v prvním kole však narazil na skvěle připraveného Španěla Acoidana Duqueho, na kterého jednoduše nestačil. Grabinski svým výkonem po třech kolech přesvědčil jednoho z rozhodčích, ti zbylí jako vítěze viděli Duqueho, který si tak odnesl těsnou výhru na body a španělskou vlajku bude hájit i v dalším kole pyramidy.

Polák sestřelil českou hvězdu 

Polský dynamit Mateusz Legierski naplnil svá prohlášení do posledního písmene. Sliboval rychlé a dominantní ukončení a přesně to doručil. Českého reprezentanta Matouše Kohouta hned v prvním kole poslal k zemi tvrdými granáty a 20 sekund před koncem kola svého soupeře chladnokrevně uškrtil. První šampion Oktagonu v lehké váze ukázal, že je v životní formě a v pyramidě patří k velkým favoritům. Na tyto pěsti si budou muset dát všichni v dalších kolech pyramidy pozor.

o54
Zdroj: OKTAGON MMA

O jeden z nejšílenějších zápasů večera se postarali Vladimír Lengál a Daniel Torres. Už od prvních chvil se Lengál dostal pod tlak, který však ustál a pokusil se opakovaně o svůj oblíbený loket z otočky. Ten ale cíl přesně netrefil, kvůli nedovoleným zásahům kolenem navíc Lengál přišel o bod.

Doporučeno
České hvězdy, neuvěřitelný zvrat a válka o titul! Nabitý turnaj Oktagon 53 přinesl tvrdá ukončení i extrémně napínavé souboje České hvězdy, neuvěřitelný zvrat a válka o titul! Nabitý turnaj Oktagon 53 přinesl tvrdá ukončení i extrémně napínavé souboje 10. února 2024 23:44

Klíčovým momentem se v prvním kole staly calf kicky, kterými Torres zničil Lengálovi přední nohu. Od té doby byl český borec silně znevýhodněn, přesto se však rval dál. Torres si ovšem po třech kolech došel pro naprosto zasloužené vítězství na body a postoupil do dalšího kola pyramidy. Potlesk si ovšem vysloužil i poražený Lengál, pro kterého šlo o nejtěžší výzvu kariéry.

o54
Zdroj: OKTAGON MMA

Rakouská jednička lehké váhy Mago Machaev se v sobotu porvala s finským bojovníkem Makwanem Amirkhanim. A výsledkem byla strhující bitva, ve které si Machaev připsal největší výhru kariéry. Amirkhani v průběhu prvních dvou kol fyzicky odešel a bylo otázkou času, kdy Rakušan své tažení dotáhne do úspěšného konce. Jedinou ránou v posledním kole nakonec poslal soupeře do kolen a bylo rozhodnuto. Rakušan Mago Machaev tak postoupil dál a dal jasně najevo, že chce dojít až k absolutnímu vítězství.

Slovák postoupil

Hlavním předzápasem sobotního turnaje se stal očekávaný duel mezi slovenským oblíbencem Ronaldem Paradeiserem a Attilou Korkmazem z Turecka. Pro mnohé byl aktuální šampion lehké váhy Paradeiser největším favoritem na celém turnaji, turecký zápasník však překvapil všechny, kteří jej odepisovali.

Po třech extrémně napínavých a vyrovnaných kolech si jediný slovenský zástupce v Gamechangeru došel pro těsnou výhru na body a postoupil do dalšího kola. Jak po zápase vysvětlil, na přípravu měl kvůli vážné nemoci pouze tři týdny, proto se nechtěl pouštět do velkých přestřelek a zbytečně riskovat.

o54
Zdroj: OKTAGON MMA

Šampion v nejtěžší obhajobě

Zlatým hřebem večera nebylo nic jiného než třetí obhajoba šampiona střední váhy Patrika Kincla proti prozatímnímu šampionovi Piotru Wawrzyniakovi.

Jak se dalo očekávat, Polák na nic nečekal, do Kincla se pustil vší silou a zápas chtěl nekompromisně rozhodnout každým úderem. I přes tlak Poláka si Kincl připsal první kolo na svou stranu, v tom druhém se však pod neustálou salvou tvrdých úderů ocitl ve velkých problémech a zdálo se, že Wawrzyniak není příliš daleko od šokujícího ukončení. Kincl se však z nejhoršího dostal. Ve třetím kole se pak ocitl na zádech, z nevýhodné pozice se však český šampion dokázal přetočit a svému soupeři nasadil arm triangle, po němž Wawrzyniak zápas odklepal.

Doporučeno
OKTAGON 53 slibuje nabitou show. Čeká nás ženský titulový boj, do Německa vyráží početná česká výprava OKTAGON 53 slibuje nabitou show. Čeká nás ženský titulový boj, do Německa vyráží početná česká výprava 9. února 2024 18:05

Kincl uhájil svůj titul, a jak po zápase řekl, toto byl jeho jednoznačně „nejinfarktovější“ zápas na půdě Oktagonu, zároveň jej však považuje za své největší vítězství.  

o54
Zdroj: OKTAGON MMA
Domů
Sdílet
Diskuse