Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2024 v 8:55
Čas čtení 0:53
Ilona Hobzová

Čapkova vila, Lobkowiczký palác nebo terminál 4. V Praze se zdarma otevřou desítky budov a prostorů

Čapkova vila, Lobkowiczký palác nebo terminál 4. V Praze se zdarma otevřou desítky budov a prostorů
Zdroj: Pixabay/user32212/na voľné použitie
ČESKO ARCHITEKTURA PRAHA
Uložit Uložené

Jubilejní 10. ročník festivalu Open House Praha se uskuteční od 13. do 19. května 2024.

V pondělí začíná doprovodná část festivalu, jejíž součástí jsou speciální komentované procházky, přednášky a diskuze. Na víkendové prohlídky budov není třeba se předem registrovat, některé akce doprovodného programu v týdnu naopak registraci či nákup vstupenek vyžadují.

Doporučeno
Na Netflix míří další true crime dokument. Čeho se dopustil španělský kuchař? Na Netflix míří další true crime dokument. Čeho se dopustil španělský kuchař? 7. května 2024 v 18:18

Budovy a prostory pak budou otevřené o víkendu 18. a 19. května. Jejich seznam je už zveřejněn. Na výběr jsou desítky zajímavých míst, namátkou třeba zimní stadion Štvanice, Velký strahovský stadion, Strahovský klášter, vila Karla Čapka, Veletržní palác nebo terminál 4 na Letišti Václava Havla. 

U příležitosti připomínky 70 let od úmrtí Josefa Fanty můžeš navštívit Hlávkovu studentskou kolej, secesní Fantovu budovu na hlavním nádraží a budovu Ministerstva obchodu a průmyslu ČR. Dalšího jubilanta, Karla Hubáčka, připomene např. Divadlo DISK.

Poprvé se do programu festivalu připojí i několik budov v rámci areálu Pražského hradu. Navštívit bude možné například prezidentskou rezidenci, novou oranžerii od Evy Jiřičné nebo Lobkowiczký palác.

Celý bohatý program najdeš tady. Nabídku si můžeš vyfiltrovat podle několika kritérií – do jaké části Prahy se chceš podívat, jaký typ budovy chceš navštívit (administrativa, historické paláce a budovy, sakrální stavby, technické a industriální stavby atd.), prohlídky pro neslyšící, prohlídky v anglickém jazyce, doprovodný program a mnoho dalších možností.

Doporučeno
Tohle jsou prý nejlepší vedlejší postavy seriálu Přátelé. Souhlasíš s výběrem? Tohle jsou prý nejlepší vedlejší postavy seriálu Přátelé. Souhlasíš s výběrem? 6. května 2024 v 16:25

Stavit se také můžeš v Kampusu Hybernská, kde má festival od pondělí 13. května infocentrum. Tam si můžeš pořídit festivalového průvodce, upomínkové předměty nebo ti poradí, které budovy či doprovodné programy navštívit.

Domů
Sdílet
Diskuse