Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2024 v 10:58
Čas čtení 0:40
Anna-Marie Hanzlíková

Formule 1 míří do Prahy! Kdy se dočkáme?

Formule 1 míří do Prahy! Kdy se dočkáme?
Zdroj: Red Bull / propagační materiál
SPORT FORMULE 1 PRAHA
Uložit Uložené

Do Prahy míří Red Bull Showrun! Pražskými ulicemi se ikonické vozy projedou 17. srpna.

Přesná lokace zatím není známá, organizátoři ale tvrdí, že by závodníci měli prosvištět samým centrem metropole. Diváci*divačky navíc budou moci sledovat formule 1 z tribun. Prodej lístků na tato místa se spustí v červnu.

Doporučeno
Tipy na kempy: Tohle je žebříček top míst v celém Česku Tipy na kempy: Tohle je žebříček top míst v celém Česku 15. května 2024 v 15:53

V Praze uvidíme vůz RB7 nasazený pro rok 2011, ve kterém Němec Sebastian Vettel a Australan Mark Webber získali osmnáct velkých cen a dvanáct vítězství. „RB7 je vůz s výkonem 750 koní a osmiválcovým motorem o objemu 2 400 cm³, který dokáže točit až 18 tisíc otáček za minutu, váží přibližně 650 kg a dokáže zrychlit na 100 km/h za méně než tři sekundy,“ popisuje vůz Chris Gregory z týmu Red Bull Racing. 

Praha bude pro závodníky výzvou, protože formule potřebují hladký povrch. V půlce srpna také představují problém možné vysoké teploty, které mohou komplikovat chlazení motoru. „Budeme používat suchý led před chladiči, abychom pomohli snížit teplotu, ale také musíme omezit dobu jízdy na přibližně 5 až 7 minut,“ vysvětluje člen závodního týmu Red Bull Racing.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Red Bull Česko 🇨🇿 (@redbullcz)

Domů
Sdílet
Diskuse