Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2024 v 11:13
Čas čtení 0:51
Anna-Marie Hanzlíková

Wonka jako reality show? Netflix získal práva

Wonka jako reality show? Netflix získal práva
Zdroj: Warner Bros
FILMY A SERIÁLY NETFLIX REALITY SHOW TIMOTHÉE CHALAMET WARNER BROS.
Uložit Uložené

Teprve koncem loňského roku oslnil kina v roli výstředního majitele čokoládové továrny Timothée Chalamet. Teď slavnou dětskou knihu Roalda Dahla plánuje ztvárnit Netflix.

Ten přišel s nápadem pojmout známý příběh jako reality show. A tak spustil podle informací serveru Deadline výběrové řízení na tvůrčí tým nového počinu.

Doufá, že uloví společnost, která pro něj produkovala hity jako American IdolSnack vs. Chef nebo Squid Game. Do hry se měla zapojit i společnost Warner Bros. Discovery.

Doporučeno
ŽEBŘÍČEK: Tyhle české herečky lidé nejvíce milují. Jiřina Bohdalová je „až“ desátá ŽEBŘÍČEK: Tyhle české herečky lidé nejvíce milují. Jiřina Bohdalová je „až“ desátá 24. května 2024 v 8:10

Právě princip soutěže zvaný bake off je v Hollywoodu momentálně trendem. Mezi tvůrci ale tak oblíbený není. „Bake off jsou jako epidemie a my je nenávidíme,“ řekl například jeden z producentů pro Deadline. „Za starých dobrých časů se občas konala výběrová řízení, ale obvykle si stanice vybraly produkční společnost, kterou znaly a které důvěřovaly, a prostě se spojily a domluvily. Ale teď, protože jsou trhy tak mizerné, mají možnost donutit lidi, aby se zúčastnili konkurzu. Je to zhouba naší existence,“ dodal producent.

Podobně má podle serveru postupovat i s reality show o Meghan Markle, o které jsme psali tady.

Reality show ale není jediným počinem Netflixu s motivem Willyho Wonky. Společnost Taiky Waititiho pro něj natáčí hned dva animované seriály z prostředí čokoládové továrny, jak informovalo Variety. Muzikál s Timothém Chalametem ovládl kina loni, už předtím si čokoládníka zahrál třeba Johnny Depp ve zpracování Tima Burtona z roku 2005. Poprvé byla kniha zfilmována už v roce 1971, tehdy se v roli objevil Gene Wilder.

Domů
Sdílet
Diskuse