Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2024 v 7:45
Čas čtení 1:18
Anna-Marie Hanzlíková

Tohle jsou prý nejošklivější stavby na světě. Nechybí ani pražská dominanta

Tohle jsou prý nejošklivější stavby na světě. Nechybí ani pražská dominanta
Zdroj: Wiki Commons / EMP, SFM/volně k užití
KULTURA ARCHITEKTURA ŽEBŘÍČEK
Uložit Uložené

Přinášíme ti top 5 nejošklivějších staveb. U listování žebříčkem nás nejednou napadlo, jak tohle někdo mohl sakra schválit?

Český výběr serveru list25 nás nicméně zarazil. Která pražská stavba to do žebříčku dotáhla, se dozvíš na konci článku. Už v minulosti jsme přinesli žebříček, ve kterém budovy z celého světa vyhodnocovala umělá inteligence a jeden český klenot se do výběru také dostal. Tentokrát vybíráme top 5 z celkové pětadvacítky podle redaktorů a redaktorek zmíněného serveru.

5. Sídlo CCTV, Peking, Čína

Sídlu čínské ústřední televize se přezdívá také dřepující muž nebo velké trenky. Budova se skládá ze dvou věží spojených do tvaru písmene L.

peking, cctv
Zdroj: Wiki Commons /volně k užití

4. Technická univerzita Aoyama, Tokio, Japonsko

Také si lámeš hlavu, cože má tahle změť připomínat? Podle univerzitních stránek má budova představovat nový řád dosažený tolerancí chaosu. I autor původního článku glosuje, že tam vidí hlavně ten chaos.

Technical College Tokyo
Zdroj: Wiki Commons / Wiii/volně k užití
Doporučeno
„Mít děti v době klimatické krize možná je sobecké. Ale spousta našich rozhodnutí je sobeckých,“ říká spisovatelka „Mít děti v době klimatické krize možná je sobecké. Ale spousta našich rozhodnutí je sobeckých,“ říká spisovatelka 6. června 2024 v 8:00

3. Muzeum popkultury, Seattle, Washington, USA

Tohle muzeum se umístilo i v mnoha dalších žebříčcích ošklivých staveb, například od amerického Forbesu. Místním prý připomíná rozmlácenou kytaru nebo hemoroidy.

Frank Gehry, Museum of Pop Culture
Zdroj: Wiki Commons / EMP|SFM/volně k užití
Doporučeno
Čokoláda za osm korun, pivo IPA za šest. Navštívili jsme nejlepší pražské „zlevněnky“ Čokoláda za osm korun, pivo IPA za šest. Navštívili jsme nejlepší pražské „zlevněnky“ 7. června 2024 v 8:00
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse