Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. června 2024 v 10:14
Čas čtení 1:06
Veronika Ábelová

HBO ti obnoví strach z klaunů. Slavný herec se vrátí do své nejděsivější role

HBO ti obnoví strach z klaunů. Slavný herec se vrátí do své nejděsivější role
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

„To“ podle knižní předlohy Stephena Kinga se brzy dočká seriálového prequelu. Vrátí se v něm i hrůzostrašný klaun Pennywise s tváří Billa Skarsgårda.

Nová devítidílná série Welcome To Derry byla oznámena už minulý rok v únoru a bude v příštím roce dostupná na HBO (nově Max). Vracející se režisér Andy Muschietti se tentokrát ponoří do minulosti a trochu odbočí od knižní předlohy. Stephen King však ve své knize zanechal několik odkazů na historii teroru, který přichází do městečka Derry každých 27 let, takže tvůrci nového seriálu stále budou mít odkud sbírat. 

Doporučeno
VIDEO: První trailer na posledního Venoma je tady. Tom Hardy už zase žere lidi VIDEO: První trailer na posledního Venoma je tady. Tom Hardy už zase žere lidi 3. června 2024 v 15:15

V prvním díle To jsme sledovali skupinu teenagerů pátrajících po stopách zmizelých dětí, jenom aby zjistili, že za vším stojí pradávné zlo zhmotněné v klaunu Pennywisovi, kterého si zahrál herec Bill Skarsgård. Druhý díl už do kin sice nepřitáhl takové davy, ale stále se jednalo o zdařilé pokračování a adaptaci zbytku legendární knihy. V tom jsme se do Derry vrátili o 27 let později a sledovali tak již dospělou partu přátel, která si to přišla s Pennywisem jednou provždy rozdat.

To.To.To.To.
Zobrazit galerii
(6)

„Těšíme se, že s vámi budeme sdílet hloubku Stephenova románu s jeho srdceryvností, humorem, lidskostí i děsem,“ uvedli v tehdejším prohlášení režisér a jeho sestra Barbara Muschietti, kteří jsou společně s Jasonem Fuchsem zároveň i producenty seriálu. Kromě hororové hvězdy Billa Skarsgårda se v nové sérii objeví i Taylour Paige, Jovan Adepo nebo Chris Chalk.

Dosavadní informace o hereckém obsazení naznačují, že by se děj Welcome To Derry mohl odehrávat v 19. století, ve kterém rasismus a otrokářství udávaly postavení v americké společnosti. Ostatně i sám Pennywise v knižní předloze často přispíval k veřejnému lynčování jedinců z minorit. King zvýrazňoval nástrahy dospívání a hrůzy lidské historie, které se odehrávají v malém městě, tematicky by tak podobný směr dával smysl. Tak či tak se těšíme, jaké hrůzy nám tvůrci za pár měsíců naservírují.

Domů
Sdílet
Diskuse