Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2024 v 10:58
Čas čtení 1:25
Ilona Hobzová

Další várka nejoblíbenějších českých hereček. Kdo to dotáhl do top 15?

Další várka nejoblíbenějších českých hereček. Kdo to dotáhl do top 15?
Zdroj: Česká televize / Zuzana Kovaříková
OSOBNOSTI FILMOVÉ OSOBNOSTI ŽENY VE FILMOVÉM PRŮMYSLU
Uložit Uložené

Přinášíme další jména žen ve filmovém průmyslu, které Češky a Češky zbožňují.

Náš květnový list 10 nejmilovanějších českých hereček se těšil velké oblibě. proto přidáváme pokračování a seznámíme tě s dalších pětkou českých umělkyň, které lidé na Česko slovenské filmové databázi (ČSFD) přidali mezi své oblíbené. 

Doporučeno
ŽEBŘÍČEK: Tyhle české herce mají lidé úplně nejradši, první místo nepřekvapí ŽEBŘÍČEK: Tyhle české herce mají lidé úplně nejradši, první místo nepřekvapí 28. května 2024 v 8:05

Tipneš si, kdo se umístil na 15. až 11. místě? Jdeme na to:

15. Jiřina Jirásková

Patnácté místo si vysloužila herečka Jiřina Jirásková. Roky velmi populární herečka byla herecky aktivní až do své smrti v roce 2013. Její kariéra čítá možná stovky filmových, seriálových i divadelních rolí. Širší veřejnosti je známá nejvíce jako řídící Hubičková z trilogie Slunce, seno, dále z filmů Světáci nebo Sestřičky. Jako oblíbenou herečku ji vede 697 lidí.

Slunce, seno, Jirásková
Zdroj: Filmové studio Barrandov

14. Ivana Chýlková

Ivanu Chýlkovou sleduje na databázi 701 lidí. Oblíbená herečka má na kontě čtyři nominace na Českého lva, sošku získala za hlavní roli ve filmu Díky za každé nové ráno. Znát ji můžeš také z pohádky Jezerní královna i z epizodnějších rolí, například ve filmech Dědictví aneb Kurvahošigutntág nebo Gympl, kde si zahrála po boku manžela Jana Krause.

Ivana Chýlková, Jan Kraus, Gympl
Zdroj: Falcon

13. Dana Medřická

Dana Medřická zemřela už v roce 1983, filmový svět ale obohatila o řadu nezapomenutelných rolí. Zřejmě těmi nejpopulárnějšími byly maminka ze seriálu Taková normální rodinka nebo doktorka Fastová z Nemocnice na kraji města. Maminka herce Václava Vydry byla také oceňovanou divadelní herečkou, na ČSFD ji jako oblíbenou vede 811 lidí.

Dana Medřická
Zdroj: Česká televize
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse