Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. června 2024 v 8:10
Čas čtení 1:33
Veronika Ábelová

Přinášíme ti TOP 6 nejlepších jídel na světě. Český zástupce v nejlepší stovce tě překvapí

Přinášíme ti TOP 6 nejlepších jídel na světě. Český zástupce v nejlepší stovce tě překvapí
Zdroj: Unsplash/ Inna Podolska/ volně k užití
GASTRO GASTRONOMIE
Uložit Uložené

Server Tasteatlas si připravil další nabušený žebříček. Tentokrát to jsou nejlepší jídla světa.

Taste Atlas pravidelně přichází s žebříčky z gastra. Pro tentokrát si připravil výběr sta nejlepších jídel na světě. V celkovém seznamu se umístilo i Česko, a to s typickou česnečkou na 50. příčce. O pár míst dál se umístilo Slovensko, které s haluškami obsadilo 57. místo. My jsme ze seznamu vybrali prvních šest nejlepších jídel světa. A jaká to jsou?

6. Khao Soi

Jídlem typickým pro severní Thajsko je tato kokosová polévka. Základem je lehce pikantní vývar, který kombinuje kokosové mléko a červenou kari pastu. Podává se s vaječnými nudlemi a masem dle výběru - kuřecí, hovězí nebo vepřové. Pokrm potom završí křupavé smažené nudle a nasekaný koriandr. Obvykle se podává s limetkou, chilli, nakládaných zelím a šalotkou.

Doporučeno
„Učitelka po vás chce učebnici za 600, když doma chcípáte hlady.“ Romku Naděnku sleduje 80 tisíc lidí, ráda provokuje rasisty „Učitelka po vás chce učebnici za 600, když doma chcípáte hlady.“ Romku Naděnku sleduje 80 tisíc lidí, ráda provokuje rasisty 16. června 2024 v 14:00
polévka thajská
Zdroj: Wiki Commons/Takeaway

5. Guotie

Čínské knedlíčky guotie jsou variantou známého čínského knedlíku jiaozi. Typické severočínské knedlíčky jsou plněné mletým vepřovým masem, čínským zelím, jarní cibulkou, zázvorem, rýžovým vínem a olejem ze sezamových semínek. Specifické textury se dosáhne speciální metodou přípravy pokrmu. Mezitím, co se dno knedlíčku smaží, přidává se do pánve malé množství tekutiny. Pánev se potom přikryje, čímž se knedlík s náplní napaří. Tvar knedlíčku by měl být dlouhý a rovný. Obvykle se podávají s omáčkou.

knedlíčky
Zdroj: Flickr/Andrea Nguyen
Doporučeno
Chceš svou lásku požádat o ruku v přírodě a bez davů lidí? Toto jsou top romantické výlety za Prahou, na kterých jsme sami byli Chceš svou lásku požádat o ruku v přírodě a bez davů lidí? Toto jsou top romantické výlety za Prahou, na kterých jsme sami byli 15. června 2024 v 8:30

4. Pizza Napoletana

Historie této pizzy sahá až do 18. století, kdy ji popsal italský kuchař, spisovatel a filozof Vincenzo Corrado. Ikonický pokrm je vytvořený pouze z několika ingrediencí. Typické je pro tuto pizzu tenké těsto a nafouklé okraje s připálenými skvrnami.

pizza
Zdroj: Pexels/Rene Strgar
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse