Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2024 v 16:45
Čas čtení 0:42
Karolína Uličná

Slanina na zmrzlině, sáček kečupu a máslo. McDonald's přestává používat umělou inteligenci, kazí objednávky

Slanina na zmrzlině, sáček kečupu a máslo. McDonald's přestává používat umělou inteligenci, kazí objednávky
Zdroj: McDonald’s Slovensko/Instamgram/@boosted247
ZAJÍMAVOSTI FAST-FOOD MCDONALD’S UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Umělá inteligence v drive-thru prostě nerozuměla zákazníkům a kazila objednávky. Lidé se s ní často hádali.

Americké pobočky McDonald's se snaží přinést nové inovace zavedením umělé inteligence. Ta měla pomoci s objednáváním v drive-thru. Zkušební verzi systému pro přijímání objednávek pomocí rozpoznávání hlasu představili již v roce 2019. „Pomocníka“ s umělou inteligencí vyvinula společnost IBM.

Doporučeno
V Česku už brzy otevře třetí pobočka Popeyes V Česku už brzy otevře třetí pobočka Popeyes 19. června 2024 v 11:11

Zákazníci a zákaznice McDonald's však nedávno začali na internetu zveřejňovat vtipná videa s objednávkami. Jak uvádí server Brainvine, robot jim často nerozuměl, což vedlo k nesprávným objednávkám. Jeden zákazník si vyžádal pouze vodu s ledem, ale dostal čtyři sáčky kečupu a dva kousky másla. Jiný zákazník dostal na zmrzlinu nechtěný bonus v podobě slaniny.

McDonald's
Zdroj: McDonald’s Slovakia

Podle generálního ředitele společnosti McDonald's Chrise Kempczinského je software pro rozpoznávání řeči přesný asi z 85 procent. Přesto jeden z pěti zákazníků stále potřeboval pomoc personálu.

Doporučeno
Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá 18. června 2024 v 15:00

Přestože McDonald's prozatím odstraňuje ze svých restaurací roboty s umělou inteligencí, bude společnost nadále spolupracovat s IBM, která tuto technologii vyvinula, uvádí Al Jazeera. „Vidíme obrovskou příležitost v rozvoji naší technologie v restauracích a budeme pokračovat ve vyhodnocování dlouhodobých řešení, která nám pomohou učinit správné rozhodnutí o našem budoucím řešení hlasového objednávání,“ uvedla společnost se sídlem v Chicagu.

Domů
Sdílet
Diskuse