Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. června 2024 v 18:20
Čas čtení 0:37
Radka Klučárová

Lidé si stěžují na cenu piva na Oktoberfestu. Letos bude stát víc než jídlo v restauraci

GASTRO NĚMECKO
Uložit Uložené

Cena piva na Oktoberfestu v průběhu let stoupá, ale letos překročí hranici 15 eur.

Tradiční pivní festival Oktoberfest v německém Mnichově každoročně láká místní obyvatelstvo i mnoho turistů a turistek z celého světa. Odhaduje se, že festival každoročně navštíví šest milionů lidí. Cena piva v průběhu let stoupá, ale letošní ročník překročí hranici 15 eur, tedy bezmála 400 korun.

Doporučeno
Hitovka Netflixu bude mít druhou sérii. Objeví se i řada nových postav Hitovka Netflixu bude mít druhou sérii. Objeví se i řada nových postav 26. června 2024 v 18:03

Podle deníku Bild se jedná o cenový šok. „Za tuto cenu dostanete ve většině hospod řízek s přílohou!“ píše hned v úvodu. Zatímco mnozí jsou z ceny rozčarováni, 82letá Němka Bärbel Veit to vidí pragmaticky. „Lidé si dnes pořád stěžují na cenu piva, ale stany jsou stále plné,“ říká a poukazuje na to, že v 60. letech, kdy se na Oktoberfestu seznámila se svým současným manželem, stálo pivo kolem 2,50 marky.

Doporučeno
Ben Cristovao otevřeně o své kariéře i o vztahu k ženám: Dělám ze sebe macha, ale v reálu takový nejsem Ben Cristovao otevřeně o své kariéře i o vztahu k ženám: Dělám ze sebe macha, ale v reálu takový nejsem 1. července 2024 v 13:00

Jan-Ulrich Bittlinger, prezident mnichovského Spolku proti podvodnému nalévání, si myslí, že si lidé stěžují spíše na nepoctivé čepování než na cenu. „Není to žádná radost, ale kdyby šenkýři na louce Theresienwiese (tradiční místo konání Oktoberfestu) čepovali poctivě, zloba by nebyla tak velká,“ řekl.

Oktoberfest 2023.
Oktoberfest 2023. Zdroj: Twitter/@CTVNews
Domů
Sdílet
Diskuse