Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti L'Oréal Paris.
21. srpna 2024 v 15:00
Čas čtení 2:41
Sponzorovaný obsah

Jak si nabarvit vlasy doma? Zvládneš to, ale musíš dodržet těchto 7 kroků

Jak si nabarvit vlasy doma? Zvládneš to, ale musíš dodržet těchto 7 kroků
Zdroj: Unsplash / Anthony Wade
MÓDA PÉČE O VLASY STYLING VLASŮ
Uložit Uložené

Nestíháš to ke kadeřníkovi? Oživit barvu si můžeš i v koupelně, ale je nutné postupovat správně.

Říká se, že když člověk udělá zásadní životní změnu nebo má za sebou náročné období, obarví si vlasy. Možná tě něco takového potkalo a možná prostě jen potřebuješ osvěžit svůj look. Ať tak, či tak, jestli se do toho pustíš na vlastní pěst, vyplatí se znát tyhle rady, díky kterým předejdeš poškození vlasů i drhnutí barvy z obličeje. Náročnější úpravy bys měl*a nechat na kadeřníkovi, ale klasické doplnění odrostů a osvěžení barvy zvládneš i doma. Tady je návod.

Co budeš potřebovat?

  • Barvu na vlasy + vyvíječ/oxidant (je součástí balení)
  • Rukavice
  • Starší tričko
  • Ručník, který můžeš zničit
  • Štětec na barvení vlasů
  • Skleněnou, případně plastovou misku 
  • Hřeben
  • Skřipec nebo sponky
Doporučeno
Toto je 25 nejvlivnějších influencerů a influencerek světa Toto je 25 nejvlivnějších influencerů a influencerek světa 29. srpna 2024 v 18:01

1. Vyber si správný odstín

Domácí barvení má několik výhod. Těmi hlavními jsou úspora peněz a času. Nemusíš do kadeřnictví a během působení barvy můžeš třeba zkouknout díl oblíbeného seriálu. Protože ale u toho nemáš podporu odborníka, je více než důležité věnovat čas výběru správné barvy a odstínu. V drogeriích i na e-shopech jako je Notino.cz seženeš barvy  L’Oréal Paris Casting Creme Gloss, které jsou bez amoniaku, a hlavně dostupné ve 27 odstínech, takže máš opravdu na výběr. Na webu značky si dokonce můžeš zkusit, který z nich nejlépe sedí k barvě tvojí pokožky. Určitě toho využij a volbu nepodceňuj, ať ti opravdu dobře padne. 

Barvy na vlasy
Zdroj: L'Oréal Paris / Notino.cz

Barvy L’Oréal Paris Casting Creme Gloss mají navíc patentovaný komplex péče, který zabraňuje poškození vlasů, dodávají vlasům zářivou barvu a lesk. Vydrží na vlasech až 8 týdnů či 28 umytí, a poté se začnou vymývat postupně, díky čemuž se nebudeš muset trápit s odrosty.

vyzkoušej L’Oréal Paris Casting Creme Gloss

2. Udělej si test na alergii

Než začneš s barvením, udělej si alergický test. Stačí barvu nanést na hřbet ruky a sledovat, jestli se na kůži projeví vyrážka, začervenání nebo jiná reakce. Pokud se tak stane nebo tě pokožka začne svědit, rozhodně barvu nepoužívej. Ideální je test aplikovat alespoň 2 dny předem, aby se reakce stihla projevit.

3. Ušetři si drhnutí barvy z obličeje

Lehce se stane, že barvu omylem mázneš na pěšinku, nebo si ji otřeš třeba o uši. Kromě opatrnosti tomu můžeš předejít tak, že si na kůži namažeš mastný krém. Zároveň však dávej pozor, ať ho nenaneseš i na vlasy, protože by ti tam nechytila barva. Také si neber nové nebo dražší kousky oblečení, protože když je zašpiníš, už z nich barvu nedostaneš. 

farbenie vlasov
Zdroj: Unsplash/Anthony Wade

4. Přečti si návod k použití

Nanášení různých druhů barev může mít svá specifika, proto si vždycky přečti návod k použití. Dbej na to, abys dodržel*a poměr, ve kterém se míchá barva s oxidantem a nikdy nepřekračuj doporučenou dobu působení barvy. V opačném případě by mohlo dojít k vysušení vlasů nebo dosažení jiného odstínu, než požaduješ.

Doporučeno
Tyto tři účesové styly poletí na podzim nejvíc. Inspirují zpěvačky i Emily in Paris Tyto tři účesové styly poletí na podzim nejvíc. Inspirují zpěvačky i Emily in Paris 30. srpna 2024 v 8:59

5. Připrav vlasy na barvení

Vlasy se vždy barví suché a důkladně rozčesané. Nejlepšího výsledku docílíš, když je budeš barvit po menších pramíncích. Nejprve si uprostřed hlavy udělej pěšinku, poté obě poloviny rozděl na další části. Nech rozpuštěnou jen část, kterou zrovna barvíš, zbytek sepni sponkou nebo skřipcem.

Tip: Možná tě to překvapí, ale vlasy je ideální barvit, když jsou trochu mastné, takže je alespoň 2 dny před barvením neumývej. Barva pak na ně bude lépe chytat.
vlasy, česání, self-care
Zdroj: Unsplash / mostafa meraji

6. Rovnoměrně nanášej barvu

Jakmile máš všechno připravené, můžeš se do toho pustit. Barvi vždy jen v rukavicích a používej štětec na barvení vlasů, se kterým naneseš barvu rovnoměrně po celé délce pramenů. Začni u zátylku a postupuj od šíje k čelu, aby barva nejdéle působila tam, kde jsou vlasy přirozeně nejtmavší. Jednotlivé prameny barvi od kořínků ke konečkům.

Tip: Barvení bude jednodušší, když si k němu vezmeš přenosné zrcátko. Pomocí něj si můžeš před velkým koupelnovým zrcadlem zkontrolovat, že je barva nanesená rovnoměrně a všude.

7. Nezapomeň na následnou péči

Až uplyne doba působení, která je uvedená v příbalovém letáku, jdi si vlasy důkladně umýt produkty určenými na barvené vlasy. Použít můžeš speciální péči L’Oréal Paris Elseve Color-Vive, která vlasům dodá potřebnou hydrataci a lesk. Pokud dodržíš tyhle rady, můžeš i doma dosáhnout výsledku, po jakém toužíš. Pro melír a další náročnější zákroky si ale raději zajdi ke zkušenému kadeřníkovi.

Domů
Sdílet
Diskuse