Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
včera 8. října 2024 v 16:14
Čas čtení 1:08
Ella Petrová

Už v pátek budeš moci koupí hranolek pomoci druhým. McHappy Day je zpět

Už v pátek budeš moci koupí hranolek pomoci druhým. McHappy Day je zpět
Zdroj: McDonald's
GASTRO MCDONALD’S ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Uděláš radost nejen sobě, ale i členům rodin s vážně nemocnými dětmi. Celých 50 procent z tržby hranolek totiž v tento den poputuje na podporu nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda

Zákazníci McDonald’s mohou i letos vykouzlit úsměv na tvářích členů rodin s vážně nemocnými dětmi. Stačí, když si 11. října v jakékoli restauraci McDonald’s objednají ikonické hranolky. Polovina z jejich ceny totiž poputuje na dobrou věc.
 
McHappy Day se slaví po celém světě různými způsoby. Tato tradice má však od 70. let minulého století jasný cíl – podpořit misi nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda, který poskytuje ubytování zdarma pro rodiny hospitalizovaných dětí v areálu pražské FN Motol.
 

Dům Ronalda McDonalda
Zdroj: Dům Ronalda McDonalda


V loňské fundraisingové akci se podařilo vybrat 3,4 milionu korun. V letošní rekord věří Impact Director McDonald’s pro Česko, Slovensko a Ukrajinu Tomáš Myler: „Naši hosté a fanoušci rádi pomáhají. Vidíme to na podobných kampaních v průběhu roku. Vždy dokážou posunout laťku trochu výše, a já věřím, že tomu tak bude i v tomto případě. Udělejte si v pátek radost hranolky a pomozte těm, kdo to opravdu potřebují.“
 
Nadační fond vybudoval a provozuje první Dům Ronalda McDonalda v Česku, který malým pacientům zajišťuje rodinnou blízkost i při pobytu ve Fakultní nemocnici v Motole. V 21 pokojích poskytuje zdarma ubytování celým rodinám. Hospitalizace nebo dlouhodobá léčba dítěte je velkou nejen psychickou, ale také časovou a finanční zátěží, navíc sami lékaři se shodují na tom, že přítomnost rodiče má zásadní vliv na efektivitu i délku léčby dítěte.

Doporučeno
Příběh temnější než scénář k Jokerovi. Joaquin Phoenix se narodil do sex kultu a jeho bratr mu zemřel před očima Příběh temnější než scénář k Jokerovi. Joaquin Phoenix se narodil do sex kultu a jeho bratr mu zemřel před očima 8. října 2024 v 11:00

Tým nadačního fondu nasbíral za bezmála dva roky řadu zkušeností: „Ubytovali jsme už více než 500 rodin, což je neuvěřitelné číslo. Pomáhat těm, kdo to nejvíce potřebují, můžeme i díky zákazníkům McDonald’s. Nesmírně si toho vážíme! V pátek budeme s napětím sledovat, jak to letos dopadne. Vděční budeme za jakoukoliv podporu,“ říká Ivana Švingrová Pešatová, výkonná ředitelka nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda.
 
Hranolky, které umí pomoci, si jednoduše objednáš ve všech 123 restauracích po celém Česku.

Domů
Sdílet
Diskuse