Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 10. října 2024 v 9:14
Čas čtení 0:34
Magdalena Trajerová

VIDEO: „Takové množství vody se nedá přežít.“ 3D simulace ukázala hrozivou spoušť po hurikánu Milton

VIDEO: „Takové množství vody se nedá přežít.“ 3D simulace ukázala hrozivou spoušť po hurikánu Milton
Zdroj: Weather Channel
ZAHRANIČÍ EXTRÉMY POČASÍ
Uložit Uložené

Hurikán Milton eskaloval během deseti hodin z kategorie jedna na úroveň pět. Ohroženo je hlavně floridské západní pobřeží. Hurikán totiž může přinést život ohrožující vítr a přívalové vlny.

Televizní stanice Weather Channel ilustrovala obrovskou sílu hurikánu Miton prostřednictvím chytrého videa simulovaného pomocí CGI, které jasně ukazuje smrtící povahu až čtyř a půl metrové přívalové vlny.

Moderátor videa stojí na pódiu, zatímco za ním 3D animace ukazuje různé hladiny vody, kterých přívalové vlny mohou dosáhnout. Odpovídají autům, domům, stromům nebo sloupům vedení na ulici. „Pokud vás takové množství vody zaskočí, je příliš pozdě na evakuaci,“ komentuje redaktor hladinu vody.

Doporučeno
Praha zbořená. Podívej se na ikonické stavby, které už dnes v našem hlavním městě nenajdeš Praha zbořená. Podívej se na ikonické stavby, které už dnes v našem hlavním městě nenajdeš 9. října 2024 v 15:00

„Představte si dva metry, jež okamžitě to zcela zaplaví první patra domů a podniků a jediný způsob, jak uniknout, je přesunout se na vyšší úroveň,“ pokračuje.

Hladinu vysokou 9 stop, tedy přibližně 2,7 metrů, je podle moderátora již téměř nemožné přežít. Apeluje tedy na diváky, aby poslechli nařízení úřadů a včas se z nebezpečných oblastí evakuovali.

Domů
Sdílet
Diskuse