Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
12. října 2024 v 16:02
Čas čtení 0:53
Vincenc Novák

Netflix chystá novou Pýchu a předsudek

Netflix chystá novou Pýchu a předsudek
Zdroj: Focus Features
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložit Uložené

Netflix podle zákulisních informací připravuje seriál na motivy knižní klasiky Pýcha a předsudek z pera spisovatelky Jane Austen.

O připravované novince informoval magazín Variety, podle nějž není zatím jasné herecké obsazení ani to, zda Netflix dal novému projektu skutečně zelenou. Streamovací platforma má však s díly Jane Austen zkušenosti, v roce 2022 úspěšně adaptoval knihu Persuasion s Dakotou Johnson v hlavní roli. 

Doporučeno
Pokračování nechutného hororu na Netflixu je obří hit. Kvality jedničky nepřekonalo Pokračování nechutného hororu na Netflixu je obří hit. Kvality jedničky nepřekonalo 7. října 2024 v 16:41

Autorkou scénáře je spisovatelka Dolly Alderton, která se proslavila především románem Vše, co vím o lásce z roku 2018, v němž popisuje své životní zkušenosti ze svých dvacátých let. Kniha se po svém vydání slala jakousi „biblí“ určenou žena z řad mileniálů a gen Z. 

Nejslavnější román anglické spisovatelky, který vyšel v roce 1813, sleduje příběh tvrdohlavé Elizabeth Bennet a její vztah k panu Darcymu. Toho nejprve nemá ráda, později se do něj však zamiluje a naučí se, že láska je silnější než pýcha a předsudky. 

Kniha byla na filmovém plátně zpracována již několikrát. Zřejmě nejznámější adaptace pochází z roku 2005, kdy se v hlavních rolích představili Keira Knightley a Matthew Macfadyen. Známá je též minisérie z dílny BBC, která vyšla v roce 1995. Netflix se podle magazínu k připravovanému seriálu odmítl vyjádřit. 

Doporučeno
Netflixu v posledních dnech vládne seriál o rabínovi a ženě, která natáčí podcast o sexu Netflixu v posledních dnech vládne seriál o rabínovi a ženě, která natáčí podcast o sexu 8. října 2024 v 14:14

Novinku ze světa slavného románu chystá také BBC, která tento týden oznámila, že připravuje nový spin-off seriálu Pýcha a předsudek. Nový seriál s názvem The Other Bennet Sister bude vyprávět příběh Mary, sestry hlavní hrdinky. Za jeho přípravou stojí producent seriálu Doctor Who Bad Wolf. 

Domů
Sdílet
Diskuse