Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
dnes 16. října 2024 v 7:22
Čas čtení 1:04
Magdalena Trajerová

Každá dvanáctá ovce je homosexuální. V Německu pro ně založili farmu

Každá dvanáctá ovce je homosexuální. V Německu pro ně založili farmu
Zdroj: Rainbow Wool
MÓDA LGBTQ+ LIDÉ MÓDA
Uložit Uložené

Nová německá značka Rainbow Wool vyrábí produkty z vlny, která pochází výhradně z homosexuálních ovcí.

„Gay ovce to nemají jednoduché. Normálně jsou posílány na jatka, protože neplní svou roli v každodenním hospodaření. Než aby se z nich ale stal salám, koupili jsme je od chovatelů z celého Německa a přivezli na malou farmu v Löhne. Tam teď mohou po zbytek života milovat, koho chtějí,“ uvádí na svých webových stránkách značka Rainbow Wool. Dodává, že každá dvanáctá ovce je homosexuální.

Gay ovce chová na své farmě v Německu pastýř Michael Stücke. Ten zde z více než 20 homosexuálních ovcí vyrábí přízi, již následně využívá značka Rainbow Wool k tvorbě svých kousků.

„Hledal jsem způsob, jak podpořit komunitu LGBTQIA+ a zároveň rozšířit svou farmu v těchto ekonomicky náročných časech. Teprve když jsem se spojil s Rainbow Wool, dostal můj projekt konkrétní podobu. Okamžitě jsem se do něj zamiloval,“ řekl Stücke.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Rainbow Wool (@rainbowwoolofficial)

Kromě toho, že si značka klade za cíl zachránit gay ovce před smrtí, snaží se svým projektem rovněž upozornit na diskriminaci queer lidí ve světě. „Být homosexuálem je v 62 zemích stále nezákonné a velmi nebezpečné. Ve 12 z těchto zemí můžete být dokonce odsouzeni k trestu smrti jen za to, že jste gay – jako naše homosexuální ovce,“ popsala značka.

Doporučeno
Tohle jsou TOP podzimní módní trendy podle ChatGPT. Trefila se AI do toho, co se nosí? Tohle jsou TOP podzimní módní trendy podle ChatGPT. Trefila se AI do toho, co se nosí? 1. října 2024 v 7:00

Na e-shopu značky si nyní mohou zákazníci koupit čepice, textilní nášivky či tkaničky. Výtěžek z prodeje je určen na podporu německé LGBT+ organizace LSVD+, která usiluje o zlepšení postavení homosexuálů, bisexuálů a transsexuálů v zemích, kde queer lidé nemají svobodná práva. Jednotlivé berany si zájemci a zájemkyně dokonce mohou adoptovat na dálku.

Pro propagační kampaň se s Rainbow Wool spojil zpěvák pop rockové německé kapely Tokio Hotel Bill Kaulitz.

Domů
Sdílet
Diskuse