Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
20. října 2024 v 15:00
Čas čtení 0:55
Magdalena Trajerová

Změní se po smrti Liama Payna hudební průmysl? Nezletilým může rychlá sláva ublížit, říká skladatel

Změní se po smrti Liama Payna hudební průmysl? Nezletilým může rychlá sláva ublížit, říká skladatel
Zdroj: Getty Images/Gareth Cattermole
HUDBA HUDBA
Uložit Uložené

Přední britský skladatel Guy Chambers vyzval hudební průmysl, aby se zdržel práce s talenty mladšími osmnácti let. Učinil tak v návaznosti na tragickou smrt bývalé hvězdy One Direciton Liama Payna.

„Myslím si, že umístění 16letého dítěte do takového světa dospělých je potenciálně opravdu škodlivé,“ prohlásil Chambers pro časopis Observer. Potřeba chránit mladé zranitelné popové hvězdy se smrtí Liama Payna vzrostla na naléhavosti. Bývalá teenagerská hvězda One Direction otevřeně promlouvala o těžkostech spojených s nalezením duševní stability po jeho náhlé slávě v kapele. Informoval o tom deník The Guardian.

Doporučeno
Co se stalo Liamovi? Problémy měl už dlouho, mluvil o závislosti i temných myšlenkách Co se stalo Liamovi? Problémy měl už dlouho, mluvil o závislosti i temných myšlenkách 17. října 2024 v 15:05
Doporučeno
Zayn Malik odložil své turné kvůli „srdcervoucí ztrátě“ Liama Payna. Kdy se koncerty uskuteční? Zayn Malik odložil své turné kvůli „srdcervoucí ztrátě“ Liama Payna. Kdy se koncerty uskuteční? 20. října 2024 v 12:32
Doporučeno
Ke smrti Liama ​​Payna se poprvé vyjádřila jeho bývalá partnerka Cheryl. V srdcervoucím příspěvku píše i o jejich synovi Ke smrti Liama ​​Payna se poprvé vyjádřila jeho bývalá partnerka Cheryl. V srdcervoucím příspěvku píše i o jejich synovi 19. října 2024 v 13:22

Kapela One Direction byla založena v pořadu The X Factor v roce 2010, kdy se 16letý Payne vrátil na druhý konkurz do talentové show a spojil se s Harrym Stylesem a dalšími členy. Poprvé se ale Payne zúčastnil konkurzu do show v pouhých 14 letech.

Louis Theroux, výkonný producent připravovaného seriálu BBC Boybands forever, upozorňuje na rizika, která přicházejí s rychlým ziskem slávy. „Získat vše, o čem jste kdy snili, nemusí být vždy takové, jaké si představujete,“ řekl Theroux. Mladí umělci jsou podle něj zranitelní a období slávy jim může přinést i mnohé psychické problémy.

„Navrhoval bych, aby lidé nebyli v boybandu, dokud jim není 18 let, a průmysl by se toho měl držet také,“ řekl Chambers. „Samozřejmě, že není nic špatného na tom, když založíte kapelu v pubertě, ale můj obdiv patří každému, kdo vyjde z rané profesionální kariéry v dobré psychické kondici. Lidé jsou v 16 letech stále nezralí, takže samotná myšlenka na to, že projdete vším tím šílenstvím, když ještě nemáte ponětí, kdo jste, je alarmující,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse