Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2015 17:59
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Dota 2 přesáhla hranici 10 milionů hráčů! Jsi jedním z nich?

TECH
Uložit Uložené

Populární titul Dota 2 má již více než 10 milionů aktivních hráčů a stává se tak jednou z nejhranějších online her na světě.

Online hraní se stává stále více populárním a upřímně řečeno, není se čemu divit. Jednak se tímto způsobem tvoří obrovské herní komunity a jednak tyto samotné hry jsou stejnou měrou zábavné, jako návykové. Současný trh nabízí skutečně přehršel onlinovek a jednou z těch nejznámějších je Dota 2, která patří mezi hlavní představitele žánru MOBA (Multipalyer Online Battle Arena). A právě tomuto titulu se podařilo překročit hranici 10 milionů aktivních hráčů. Stránky hry v tento moment dokonce hlásí přesně 10 364 597 hráčů v posledním měsíci. 

Dota 2 přesáhla hranici 10 milionů hráčů! Jsi jedním z nich?

Prvenství mezi nejhranějšími hrami žánru MOBA patří hře League of Legends, která touto dobou minulého roku hlásila kolem 67 milionů uživatelů, kteří se do hry přihlásili v každém jednotlivém měsíci. Dota 2 tedy v tomto směru zaujímá druhou příčku. 

Dota 2 je produktem společnosti Valve, která na sebe v loňském roce upozornila pořádáním nejlukrativnějšího turnaje v historii. Hráči zde měli možnost získat výhru v hodnotě zhruba €8 630 000 (10 milionů dolarů). 

Patříš mezi oněch 10 milionů hráčů Doty 2 i ty?

Domů
Sdílet
Diskuse