Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2015 16:26
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

GTA V překonává Game of Thrones v počtu stažení přes torrenty

TECH
Uložit Uložené

Za jeden den stáhli piráti hru Grand Theft Auto vícekrát než uniklé epizody známého seriálu.

Game of Thrones je již dlouhodobě považováno (i oficiálně uznáno) za dílo, které figuruje ve statistikách najstahovatnějších torrentů na nejvyšším místě. Žádná jiná show, film, hra ani nic podobného jednoduše na seriálové zpracování příběhů George R. R. Martina The Song of Ice and Fire v tomto ohledu nemá. Server torrentfreak ale přišel se zprávou, že v první den GTA V pro PC překonalo v počtu stažení přes nejoblíbenější torrent služby a programy i samotné Game of Thrones, respektive 5. sérii, z níž unikly na internet první epizody. To by čekal jen málokdo. Rockstar se dlouho dušoval, že jejich DRM je nepřekonatelná ochrana, ale crack z Číny to i tak vyřešil během dvou dnů. Jen během jednoho dne protekl až jeden petabajt GTA V dat (1 000 terabajtů - 1 000 000 gigabajtů). Pro snazší a zajímavější srovnání, stejný obsah dat protekl celým internetem v USA v roce 2000 za jeden den. V posledních 2-3 letech se však proti pirátům dá bojovat i jinak než jen online ochranami. Stačí, aby vaše hra měla přes 60 gigabajtů a uživatel slabší internet. Velmi rychle ho to odradí od stahování.

Game of Thrones zřejmě zůstanou neohrožené, minimálně z hlediska míry stahovatelnosti přes torrenty, ale fakt, že první 4 epizody hodně očekávané série překonala dva roky stará hra, je nadmíru zajímavý. Síla Grand Theft Auto je prostě obrovská. Při této příležitosti vám také potvrzuji, že film, který se zaměří na její vývoj a začátky se skutečně připravuje a zahrají si v něm Daniel Radcliffe a Bill Paxton.

Domů
Sdílet
Diskuse