Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2015 19:43
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Které herní tituly přinese druhá polovina roku? Na své by si měl přijít snad každý hráč

TECH
Uložit Uložené

Fallout 4, Star Wars: Battlefront nebo Just Cause 3. To je jen pár ze skvělých titulů, které vyjdou ještě v letošním roce.

Polovinu herního roku máme za sebou a je namístě si nyní připomenout a ukázat, co nás vlastně ještě letos čeká a nemine. Her to celkově rozhodně nebude málo, a proto jsem vybral dvacítku těch nejzvučnějších a nejočekávanějších titulů. Jen doufejme, že vše půjde podle plánu a nedočkáme se žádných zdlouhavých odkladů. Dole pod výčtem her můžete dát hlas té, na kterou se těšíte nejvíc, abychom měli přehled, jaké hry naše čtenáře lákají nejvíce.  

God of War 3 Remastered - 15. 7. (PS4)

Třetí díl udatného Kratose dostává remaster pro PS4, a tak by zabíjení řeckých bohů na cestě za odplatou mělo být v rozlišení 1080p při 60fps ještě o něco detailnější, živější a celkově intenzivnější. Grafický posun zde je ovšem oproti původní verzi skutečně minimální, což si můžete ověřit tímto srovnáním. Hra taky zahrnuje foto mód a všechen DLC obsah i s kostýmy. Co víc dodat? Pokud jste hru už hráli na PS3, nejsem si jist, zda vás nabídka remastered edice přesvědčí o opětovné koupi hry. Komu trojka ale dříve unikla, nyní má skvělou možnost to napravit, a to se vším všudy.   
 

Které herní tituly přinese druhá polovina roku? Na své by si měl přijít snad každý hráč
 

Gears of War Ultimate Edition - 25. 8. (Xbox One)

Reinkarnace prvního dílu Gears série na Xbox One nabídne nejen lepší vizuál, ale také nový obsah. Právě ten se bude asi řadit mezi ta největší lákadla, protože ultimátní edice s sebou přináší celkem 5 nových kapitol, které původně vyšly exkluzivně pro PC. Nezapomnělo se ani na obohacení multiplayeru o módy z dalších dílů série. Součástí je 19 různých map, které tvoří kompletní balíček arén z DLC a k tomu tři zbrusu nové. To vše při 60 snímcích za sekundu. 

Které herní tituly přinese druhá polovina roku? Na své by si měl přijít snad každý hráč
 

Until Dawn - 25. 8. (PS4)

Studio Supermassive Games chystá pro fanoušky survival hororů novou krvavou lahůdku s názvem Until Dawn. Jedná se o exkluzivní titul pro konzole PS4, ve kterém si osmičlená partička teenagerů vyrazí na den výročí záhadného zmizení jejich dvou přátel strávit noc na odlehlé horské chatě. Nemají ovšem ponětí, že je pronásleduje šílený sériový vrah. Hráč bude během hraní kromě jiného například vystaven dilematům na způsob Sofiiny volby, kdy si bude muset například vybrat určitého člena skupiny, kterého na úkor dalšího zachrání. Jeden playthrough by měl zabrat asi 9 hodin, přičemž hra má být navržena tak, aby hráče posléze přinutila k novému rozehrání. Teprve až při opakování hry má být hráč schopen plně pochopit celý příběh se všechny jeho souvislostmi. Zajímavý nápad, jsem zvědavý na praxi. Hra navíc poběží na aktualizovaném enginu Killzone: Shadow Fall. 

Které herní tituly přinese druhá polovina roku? Na své by si měl přijít snad každý hráč

Metal Gear Solid: Phantom Pain - 1. 9. (PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC)

Legendární série Hidea Kojimy se vrací v plné kráse a síle. Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes mělo sloužit teprve jako ochutnávka toho, co plná finální verze pátého dílu nabídne a soudě dle dosavadních ukázek ze hry toho skutečně nebude málo. Do série se například vrací funkce Fulton, která umožňuje transport omráčeného nepřítele na svou základnu. Tam je potom možné je přinutit ke spolupráci. Při vyslýchání bude navíc nutné najmout tlumočníka, protože bez něj byste zajatci nerozuměli. Hráči jistě ocení rozlehlý otevřený svět, modifikace vybavení nebo svobodu v přístupu k úkolům. Big Boss bude mít k dispozici hned několik parťáků, ať už je to pes, robot nebo další. Hideo tímto titulem plánuje zakončit celou sérii a zároveň spolupráci s Konami. A plánuje to udělat ve velkém. Na ukázku dětinskosti vydavatele zmíním, že teprve nedávno se Konami rozhodlo z krabice hry naprosto nesmyslně a neomluvitelně vymazat veškeré reference vztahující se právě ke Kojimovi.

Které herní tituly přinese druhá polovina roku? Na své by si měl přijít snad každý hráč
 

Mad Max - 1. 9. (PS4, Xbox One, PC)

Po úspěchu na stříbrném plátně přichází Mad Max také v herní podobě. Ta by s tou filmovou neměla být příliš úzce provázaná, ale spíš bude sázet na vytvoření podobného atmosférického zážitku. Hra dostane otevřený pouštní svět plný nebezpečných míst a nekontrolovatelných šílenců, přičemž tím asi největším budete vy. Nejlepším přítelem hráče se pak stane jeho vůz, kterým se bude pouští pohybovat. A jelikož v něm strávíme asi podstatnou část hry, vývojáři slibují možnost rozsáhlých úprav od vzhledu až po výkon nebo vybavení. Bojový systém se skládá ze tří částí - klasická nekompromisní střelba, dynamický boj zblízka vycházející z Batmana a poté právě zneškodňování nepřátel za pomoci arzenálu vaší čtyřkolové plechové milenky. Mad Max působí jako pořádně intenzivní, bláznivá akce a kdyby to bylo jinak, bylo by to zklamání.

 

  

Forza Motorsport 6 - 15. 9. (Xbox One)

Na své si letos přijdou také milovníci závodů, a to nejednou. V pořadí již šesté pokračování Forza Motorsport série zahrne celkem 26 závodních tratí, z nichž 10 zcela nových. Stejně tak přibývají 4 nové lokace - Rio de Janeiro, floridská Daytona, Brands Hatch v Anglii a newyorský Watkins Glen. Grafická stránka hry byla zpracována ukázkově a na hráče čeká také dynamicky měnící se počasí. O výběr aut by také neměl být nouze, protože vozový park nové Forzy bude čítat více než 400 kousků. Problémem tedy asi bude vybrat si, který bourák vyzkoušet dřív. Hráče jistě taky potěší, že hra bude běžet v rozlišení 1080p při 60fps.

  

FIFA 16 - 22. 9. (PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC)

Je zde další rok, což znamená další díl série. Technické zpracování by se tak mělo dočkat zase o něco lepší grafiky, ale ta stejně není zdaleka to hlavní, co by sérii prodávalo. Úsilí tvůrců bylo směřováno spíše jiným směrem. Historickou novinkou letošního dílu FIFA oproti zbytku série totiž bude inkluze ženských týmů do hry. Už je z tohoto se tak předpokládat, že prodeje ve srovnání v minulými díly budou ještě vyšší. Tvůrci hry vzhledem k zakomponování dámských družstev museli rozjet nový motion capture, k čemuž si pozvali i slavné hráčky jako Sydney Leroux, Alex Morgan nebo třeba Abby Wambach. To je jedno, že vám ta jména nic neříkají, mně taky ne. FIFU jsem už dlouhé roky v ruce nedržel, ale letos popřemýšlím o výjimce. A ne, dresy po vstřeleých gólech si fotbalistky svlékat nebudou. I když, kdoví...

Které herní tituly přinese druhá polovina roku? Na své by si měl přijít snad každý hráč
 

Uncharted: The Nathan Drake Collection - 9. 10. (PS4)

Kolekce prvních tří her s dobrodruhem Nathanem Drakem přichází v remasterované edici na PS4, čili pokud vám trilogie unikla, je načase dohnat zameškané. Autoři remasteru ze studia Bluepoint Games přislíbili rozlišení 1080p a stabilní framerate 60 snímků za sekundu. Kromě toho přibudou vylepšené textury, modely nebo nasvícení a stejně tak budou k dispozici nové trofeje a foto mód. S předobjednávkou remasteru se pojí také různé bonusy pro singleplayer v podobě skinů nebo zbraní a dále hráči získají přístup do beta verze multiplayeru očekávaného čtvrtého dílu, kterého se dočkáme v příštím roce.  

 

Rainbow Six: Siege 13. 10. (PS4, Xbox One, PC)

Taktický first person shooter Rainbow Six s podtitulem Siege uvede hráče do soubojů teroristů s protiteroristickými jednotkami, ve kterých rozhodujícím prvkem nebude nic jiného než důmyslná a promyšlená strategie. Hra má nabídnout široký arsenál zbraní a různé vychytávky (jako třeba drony) nebo destruktabilní prostředí, kde budete dělat do zdi díry, jako by byly z polystyrénu. V minulosti byl prezentován primárně multiplayer, ale nový Rainbow Six nabídne také singl s kampaní nebo kooperativní Terrorist Hut mód proti umělé inteligenci. Hráči se mohou těšit na stabilních 60 snímků za sekundu, u Terrorist Hunt bude ale jen 30, jinak by totiž měly mít konzole problém s dynamicky reagujícím AI.

 

Které herní tituly přinese druhá polovina roku? Na své by si měl přijít snad každý hráč

Fable Legends - 16. 10. (Xbox One, PC) 

Když Lionhead nečekaně oznámil, že nový díl série Fable bude free to play, moc nadšení to ze strany hráčů nevzbudilo, respektive nedalo se nemyslet na nic jiného, než na obavy, že podstatný obsah hry a různá vylepšení bude protknut spletitou sítí tolik nenáviděných mikrotransakcí. Postavení hry na pay-to-win praktikách bylo později ovšem jednou provždy samotnými autory vyvráceno a tedy všeho, co titul nabídne, má být možné dosáhnout i bezplatně. Vývojáři taktéž oznámili odchyl o předešlých dílů, což znamená, že se zákonitě nezavděčí každému, koho bavil minulý díl. Středobodem všeho ale bude budování vlastní postavy a příběhu, stejně jako charakteristická pohádková atmosféra. No a co se týče časového zasazení hry, Legends se bude odehrávat několik stovek let před událostmi původní trilogie. 

Které herní tituly přinese druhá polovina roku? Na své by si měl přijít snad každý hráč

Assassin's Creed: Syndicate - 23. 10. (PS4, Xbox One)

Jakožto fanoušek série bych rád prohlásil, že se nadcházejícího dílu Syndicate nemůžu dočkat, ale to bych lhal. Možná to bude částečně tím, že je ze strany Ubi cítit snaha hru zpřístupnit hráčům, kteří sérií nemají možná ještě tolik osahanou nebo taky tím, že si k jejich slibům chovám jistou míru skepse. Nechápejte mě špatně, nepopírám, že hra nevypadá lákavě. Umístění příběhu do viktoriánského Londýna je úžasné a těch pár novinek ve hře také není vůbec k zahození (až na jízdu v koňském spřežení - záběry z ní byly opravdu hrozné). Jsem si jist, že pokud se mi dostane pod ruku, nedá se vyloučit, že u ní nějakou tu nezdravou dobu nesetrvám, ale zkrátka to není titul, na který se já osobně letos těším nejvíce. 


Halo 5 Guardians - 27. 10. (Xbox One)

Série Halo je bez debat jedním z nejmocnějších franšízů, který se Microsoftu už dlouhodobě stará o nemalé prodeje. Pokud se řadíte k milovníků mulťáku, jistě vás potěší informace, že pátý díl bude asi víc než kdy jindy zaměřen na hru vícero hráčů. Kampaňovou část je možné dokončit sólo, ale bude k dispozici také oblíbený kooperativní mód až pro čtyři osoby a právě pro tento způsob týmové hry jsou jednotlivé lokace misí také přizpůsobeny. Pokud jde o klasický PvP multiplayer, výrobci kromě dalšího slibují širokou paletu map. Těch by mělo být v den vydání k dispozici celkem 20, přičemž dalších 15 bude přidáno během následujících osmi měsíců. Hra dostala lepší vizuální kabát a týmové souboje proti hordám nepřátel působí úžasně dynamicky. Stanete se součástí této velkolepé akce? 

  

Které herní tituly přinese druhá polovina roku? Na své by si měl přijít snad každý hráč

Need For Speed - 3. 11. (PS4, Xbox One, PC)

Asi nikdo nemůže popřít, že NFS je jednou z nejoblíbenějších závodních sérií, a proto mnohé jistě potěšilo oznámení, že se dočkáme nového dílu. Ten bude zároveň rebootem a nejblíže z předešlých dílů by měl mít k Undergroundu, jelikož vývojáři přislíbili možnost bohatých úprav vozidel. Závody v ulicích města se budou odehrávat pouze a jenom v noci (což mě zamrzelo) a hra bude taky vyžadovat neustálé online připojení (což mě zamrzelo ještě víc). Není třeba si nic nalhávat, vyprávění příběhu nikdy nebylo silnou stránkou série, a proto v tomto směru už ani nemám žádná velká očekávání. Dosavadních informací o hře není příliš, tak prozatím zůstaňme u doufání, že nám studio Ghost Games naservíruje po všech směrech prvotřídní závodní hru, která dovede zlákat i tímto žánrem nepolíbené.

Které herní tituly přinese druhá polovina roku? Na své by si měl přijít snad každý hráč

XCom 2 - ?. 11. (PC)

Druhý díl této možná trochu přehlížené, ale skvělé tahové strategie, se bude odehrávat dvě desetiletí po konci Enemy Unknown, kdy je Země (SPOILER ALERT!) nekompromisně přemožena mimozemskými civilizacemi a hráč bude mít za úkol lidstvo z nadvlády vesmírných potvor vysvobodit. Hra bude obohacena o množství nových a vylepšených prvků, které by měly být pro sérii krokem k ještě lepšímu zážitku. Jedněmi z nich jsou například propracovanější souboje zblízka nebo třeba struktura misí, které se mají dočkat zakomponování sekundárních úkolů. Grafické zpracování dvojky je pak o něco dál než u jeho předchůdce. Za sebe můžu už jen dodat, že by stálo za to hru v budoucnosti uvést i na konzole. Přesné datum releasu neznáme, měl by to ale být listopad (november). 

Které herní tituly přinese druhá polovina roku? Na své by si měl přijít snad každý hráč

Call of Duty: Black Ops III - 6. 11. (PS4, Xbox One, PC)

Nejnovější díl přinese hned několik změn a jak se zdá, kombinuje prvky hned několika různých her. Při sledování ukázek se vám v hlavách jistě promítnou flashbacky ze soubojů s roboty z Titanfall, gymnastický pohyb připomínající Crysis nebo speciální dovednosti pomocí augmentací z Deus Ex. Ovšem právě proti nařknutí z kopírování ze hry s Adamem Jensenem se tvůrci nového CoD z Treyarchu razantně ohradili. No, ať už je to jakkoliv, Black Ops 3 zve hráče na výlet do budoucnosti vzdálené přesně 50 let odteď, tedy do roku 2065 (to je 40 let po událostech z Black Ops 2) a kromě singlu přijdou změny také v multiplayeru. Jednou z nich je například volba jedné z devíti možných postav, z nichž každá má vlastní speciální zbraň a schopnost. Osobně jsem Call of Duty od dvojky pořádně nehrál (jednoduše nepatřím do cílové skupiny). Mnozí z vás sérii ocení jistě daleko víc a nejnovější díl nepochybně nebude mít o své věrné hráčské publikum nouzi.  

Které herní tituly přinese druhá polovina roku? Na své by si měl přijít snad každý hráč

Fallout 4 - 10. 11. (PS4, Xbox One, PC)  

Při jeho oficálním odhlášení mi srdce radostí zaplesalo a mé nadšení neredukovalo ani tolik kritizované grafické zpracování. Jeden z vývojářů hry prohlásil, že má nahraných už 400 hodin a stále nachází nové věci, co ve hře dělat. Tahle slova je třeba brát pochopitelně s odstupem, přece jen se snaží lidi nalákat, ale vzhledem k rozlehlosti postapokalyptického Bostonu a všemožným aktivitám, které nabízí, lze vyvodit, že vyždímat hru do poslední kapky pěknou řadu hodin opravdu zabere. Velkou roli by měly ve Fallout 4 hrát rozsáhlé modifikace. A to nejen zbraní, ale také brnění. Do hry přibude také výstavba vlastní pevnosti, kterou bude hráč muset bránit před nájezdníky. Tvůrci překvapili také plně nadabovanými postavami, což je pro sérii historickou novinkou. Bethesda přislíbila, že na konzolích hra poběží v rozlišení 1080p při 30 snímcích za sekundu. PC žádné limitace mít nebude.

Které herní tituly přinese druhá polovina roku? Na své by si měl přijít snad každý hráč


Rise of the Tomb Raider - 10. 11. (Xbox One, Xbox 360)

Už při představení pokračování akční adventury Tomb Raider na E3 bylo patrné, že se máme na co těšit. Vývojářský tým Crystal Dynamics hodlá dostat z potenciálu konzolí co nejvíce, výsledkem čehož by měla být úchvatně vypadající hra plná akce a atmosférického napětí. Lokace by měly být až třikrát rozlehlejší než dříve a Lara zavítá na různá místa po celém světě. Příběh se bude odehrát po událostech předchozího dílu a tentokrát bude mít hlavní protagonistka za úkol objevit prastaré město Kitezh, které má být ukryto někde na Sibiři a jak Lara věří, nalézá se v něm klíč k nesmrtelnosti. Zároveň se Lara ocitá v časovém závodě s nepřátelskou organizací Trinity, která se snaží získat tajemství pro sebe. Tělo i hlas hrdince propůjčí opět svůdná Camilla Luddington.  


Star Wars: Battlefront - 17. 11. (PS4, Xbox One, PC)

Bezpochyby jeden z nejočekávanějších titulů letoška. Dovolím si tvrdit, že i ti, kteří filmovému ani hernímu Star Warsu nikdy tolik nepropadli, po ukázkách z hraní Battlefrontu si sbírali čelisti spadené v klíně. A není se čemu divit, protože asi jen málokdo mohl očekávat podobnou podívanou. Za vývojem této multiplayerové akce stojí studio DICE, které pracovalo na řadě dílů Battlefieldu. Hra láká zejména na skvělé grafické zpracování a zábavné prvky hratelnosti. Každá z dvanácti map, které budou k mání hned při releasu, pojme 40 hráčů. Hra potom nabídne samozřejmě také řadu módů. Nicméně některé z nich maximální počet hráčů zredukují. Další 2 mapy zdarma poté přinese DLC Battle of Jakkhu. Battlefront by měl být s kultovní filmovou sérií provázán, čili kdo neviděl, vřele doporučuji toto základní vzdělání urychleně doplnit. 


Just Cause 3 - 1. 12. (PS4, Xbox One, PC)

Asi jen stěží byste na letošních pultech našli podobně ujetou, ale zároveň zábavnou hru, která by nabízela tolik nezřízeného ničení, narušování veřejného pořádku a mohutných explozí jako právě Just Cause 3. Koho bavil druhý díl, trojka by ho měla pohltit dvojnásob. Hra bere z předešlého dílu všechny zábavné aspekty a vystřeluje je o úroveň výš. Rico Rodriguez se vrací na svůj domovský ostrov Medici, aby zde skoncoval s diktaturou místního krutovládce generála Di Ravella. Na pořádné vyřádění tvůrci dávají hráči gigantickou mapu o rozloze přibližně tisíc virtuálních kilometrů čtverečních (což je mnohonásobně víc než mapa GTA V). Do hry se dostává i v posledních letech tolik oblíbený wingsuit. Rico se během plachtění může navíc vymrštit do vzduch použitím svého háku s navijákem, a tak se můžete prohánět vzduchem prakticky tak dlouho, jak vás to jen bude bavit. Už se taky těšíte? 


Hitman - 8. 12. (PS4, Xbox One, PC)
Japonské studio Square Enix se nečekaně rozhodlo vydat nový díl Hitmana formou digitálních epizod, přičemž ta první se objeví právě osmého. Někdy později v příštím roce dostanou hráči příležitost všechen obsah zakoupit naráz i v krabici. Hra bez podtitulu by měla být rebootem série, ve kterém nájemný zabiják zavítá mimo jiné do Marrákeše, Paříže nebo na italské pobřeží. Hráč by měl dostat kompletní svobodu v přístupu k úkolům. To znamená, že kam se vydat, jak se ke svému cíli dostat nebo jak a čím ho zneškodnit, záleží jen a pouze na vás. Některé úkoly budou navíc časově omezeny, čili jestli je například do pár dnů nestihnete dokončit, máte zkrátka smůlu. Doufejme, že nový Hitman předčí předešlý díl Absolution, který sice patřil k těm lepší dílům série, ale o nějakém extra uchvácení za sebe mluvit rozhodně nemůžu. 
 

Kromě rozebrané dvacítky výše mají v letošním roce ohlášený release také tituly jako lákavá strategie Anno 2205, akční RPG Xenoblade Chronicles X pro Wii U nebo Lego Dimensions pro hráče mladšího ročníku. Ze sportů na pultech přistane například Tony Hawk's Pro Skater 5 a tradiční hry jako NHL 16, NBA 2K16, Pro Evolution Soccer 16 nebo WWE 2K16. Ještě letos bychom se také v zatím neupřesněných termínech měli dočkat Dishonored Definite Edition a ohromně slibného No Man's Sky. Tak co, máte vybráno?  

Domů
Sdílet
Diskuse