Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2015 20:06
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák Daniel Michalík

Očekávané a krvavé horory, které vás budou strašit v roce 2016

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Vybrali jsme pro vás desítku námi nejočekávanějších hororů příštího roku.

Prosinec, měsíc rekapitulování, Star Wars, žebříčků a představování nového roku. Už tradičně jsme si pro vás pár takových článků připravili, no a neplánujeme zaostat ani letos. Přečíst jste si již mohli první díl nejočekávanějších filmů roku 2016, také náš výběr seriálů, no a čeká nás ještě seznam animáků a komiksovek. Dnes se ale budeme věnovat hororům. Článek berte jako seznam, ne jako žebříček. Na co se tedy těšíme?

1. The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist (režie: James Wan, 9. červen 2016)

Musím uznat, že co se týče hororů, James Wan je můj nejoblíbenější režisér a je jeden z mála, který stále dokáže natočit kvalitní atmosférickou duchařinu. Vždyť po jeho Dead Silence, The Conjuring a Insidious filmech nemůžete nesouhlasit s faktem, že je to právě on, který drží tento žánr při životě. Po dvojce již zmíněného Insidious si rozhodl dát pauzu a vybral si Fast & Furious 7, což nás všechny překvapilo. Jsme však rádi, že se opět vrací k hororu, konkrétně k vydařenému Conjuringu, který se odehrává v pozdních letech 20. století. Příběh zachycuje manžele Warrenovi, kteří vyšetřují paranormální jevy a setkají se i se špatnou panenkou Annabelle. Co Wan chystá pro pokračování? Jisté je, že se vrátí Vera Farmiga spolu s Patrickem Wilsonem (Wan si ho zřejmě oblíbil, když ho obsadil do většiny svých filmů). Říká se, že by v příběhu mělo jít o spojitost s případem vražd v Amityville, které i inspiroval snímek se stejným názvem v roce 1979. Podle názvu již víme, že děj bude zasazen do městečka Enflield. Pro Wana je jisté, že můžeme očekávat pořádnou porci paranormálních jevů.

Očekávané a krvavé horory, které vás budou strašit v roce 2016

2. Patient Zero (režie: Stefan Ruzowitzky, 22. září 2016)

Režisérské jméno je sice neznámé, ale tomuto Rakušanovi se podařilo do svého nového hororu obsadit hvězdy jako Natalie Dormer (která se objeví v lednovém The Forest), Stanley Tucci (The Hunger Games) nebo Matt Smith (Doctor Who). Ve snímku znovu zavítáme do postapokalyptického světa zničeného nákazou (obehraný námět, ale stále se k němu tvůrci vracejí), kde jeden člověk má schopnost s nakaženými lidmi komunikovat v jejich nové řeči. Společně se se skupinkou přeživších vydá hledat prvního nakaženého a společně s ním i lék. Celkově se o filmu ví jen velmi málo, ale jsme zvědaví, zda se zařadí do skupiny nadprůměrných postapo-zombie kousků.

3. The Strangers 2 (režie: Marcel Langenegger, 2. prosinec 2016)

Možná si pamatujete jedničku z roku 2008, která se osvědčila jako decentní home-invasion béčko (z řady hororů jako The Purge nebo You're Next). Jako zabijáky jsme viděli lidi v maskách, kteří si vyhlédli mladý manželský pár ztvárněný Scottem Speedmanem (Underworld) a Liv Tyler (Lord Of The Rings). Navzdory své krátké stopáži film nabídl tísnivou atmosféru, kde maskovaní zabijáci hlavní dvojici pořádně potrápí. Navzdory slabšímu a zmatenějšímu konci jde o horor, který vás neunudí. Já osobně bych dvojku nečekal, ale tvůrci se o to přece jen pokusí. Tentokrát se příběh zaměří na čtyřčlennou rodinku, která byla vystěhována ze svého domu kvůli finančním problémům. Objeví se i tři vetřelci a dost možné je i obsazení Liv Tyler. Premiéra nás však čeká až za rok.

Očekávané a krvavé horory, které vás budou strašit v roce 2016

4. Leatherface (režie: Alexandre Bustillo, Julien Maury, 2016)

Mezi dalšími zde máme i prequel na Texas Chainsaw Massacre, kde bychom se měli vrátit do období vraha jménem Leatherface a podívat se na jeho teenagerské období života. Na dobu, kdy byl ještě mladý, ale zato pořádně krutý ke svému okolí. Spolu s třemi dalšími spolubydlícími uprchne z psychiatrické nemocnice, unese mladou sestřičku a vydá se na životní cestu, kterou dokumentují další filmy z této série (a že jich je hodně). Začne ho však pronásledovat muž zákona. O obsazení víme jen to, že uvidiíme Lili Taylor (The Conjuring) a Stephena Dorffa (Brake). Datum premiéry zatím není znám, ale první plakát se již dostal na světlo světa.

Očekávané a krvavé horory, které vás budou strašit v roce 2016

5. A Man In The Dark (režie: Fede Alvarez, 26. srpen 2016)

Fede Alvarez, který si na krk vzal remake filmu Evil Dead z roku 1981, přichází s novinkou nesoucí název,, Muž ve tmě ". Sice jeho poslední hororový počin rozdělil lidi na dva tábory, je třeba uznat, že nešlo o špatný celovečerák. Tentokrát kromě režírování pracoval i na scénáři. Podíváme se na skupinku teenagerů, kteří se rozhodnou vykrást dům slepému muži. Myslí si, že to bude hračka, ale mýlí se. Z kontextu je tedy více než jisté, že nepůjde o normálního člověka. Slepce si zahraje Stephen Lang (záporák z Avatara), mezi jinými se objeví i Jane Levy (Evil Dead remake), Dylan Minnette (Goosebumps) nebo takový Daniel Zovatto (It Follows). Námět zní docela zajímavě, tak uvidíme, co tvůrci vymyslí. Alvarez naposledy využil pořádnou brutalitu a rychlé tempo. Vždyť vy, co jste nového Evil Dead viděli, víte, o čem je řeč.

6. Amytiville: The Awakening (režie: Franck Khalfoun, 2016)

Režisér výborného hororu Maniac s Elijahem Woodem (LOTR) přichází s duchařským hororem, který se prezentuje dnes trochu otřepaným "based on a true story". Ukázka každopádně dává naději na zajímavý kousek, který by nemusel slavné hororové sérii udělat ostudu. Děj mluví o rodince, která se přestěhuje do domu na Long Islandu, v blízkosti doporučeného lékařského střediska. Syn matky Joan je totiž po autohavárii v kómatu a právě zde mu mají pomoci. Jak to ale bývá zvykem, kóma syna nebude jejich největším problémem.

Očekávané a krvavé horory, které vás budou strašit v roce 2016


7. The Forest (režie: Jason Zada, 8. leden 2016)
Natalie Dormer (Hra o trůny) se dostane na nejpodivnější místo na naší planetě. Tedy, tak to tvrdí minimálně Japonci o lese Aokigahara, který se nachází pod známou horou Fudži. Ten je známější pod přezdívkou Les sebevrahů a pro lepší představu, na tomto místě se ročně spáchá největší množství sebevražd hned po Golden Gate Bridge. Natalie ztvární mladou Američanku, která je nucena les navštívit kvůli nečekanému zmizení jejího dvojčete právě v této lokalitě. Ve filmu se objeví i Taylor Kinney (Zero Dark Thirty) a podle traileru nás čeká zajímavý horror/thriller. V něm dominuje hlavně věta "stay on the path", jejíž neuposlechnutí bude mít doslova vražedné následky. Mladá dívka si ale skálopevně jde do tmavého lesa pro pravdu o své sestře, co se nelíbí zavražděným a mučeným duším navěky uvězněno na tomto místě.


8. Witch (režie: Robert Eggers, březen 2016)

Tvůrci filmu Čarodějnice (The Witch) rozhodli zamotat příběh tak, že jistou rodinku přestěhovali ze svého útulného domu někam na opačnou část země, kde se z nich stali sousedé rozlehlého lesa. ten les nemůže věštit nic dobrého, protože kdo by chtěl bydlet hned vedle hustého lesního porostu a ze stromů zanedlouho začnou vycházet zvláštní jevy. Nejdříve zmizí malé dítě a pak se můžeš i ty připravit na pořádnou dávku bláznivých událostí, které ti v hlavě určitě ještě nějaký ten den při usínání zůstanou. Zda se dočkáme i české premiéry, ještě zdaleka není jisté, ale k filmu se tak či tak dostaneme.


9. Rings (režie: Javier Gutiérrez, 1. duben 2016)
Velkým lákadlem bude angažování Johnnyho Galecki, nesmělého fyzika z Big Bang Theory. Po jeho boku uvidíme poměrně neznámé nováčky jako například přitažlivou Matilde Lutz nebo sympaťáka Alexa Roea. O ději je známo pouze to, že se odehrává 13 let po skončení druhé části a můžeme se s velkou pravděpodobností domnívat, že o mrazivý terror nic-netušících diváků se opět postará tajemná Samara z videokazet. Pokud jste viděli alespoň jednu část, respektive jakoukoliv parodii (tak třeba Scary Movie), víte, o čem přibližně bude i toto pokračování.

Očekávané a krvavé horory, které vás budou strašit v roce 2016

10. The Boy (režie: William Brent Bell, 22. ledna 2016)

Lauren Cohan co by Maggie z The Walking Dead si zahraje v The Boy postavu jménem Greta. Ta se snaží utéct od své zlé minulosti, a tak v jedné anglické vesničce vezme práci pečovatelky pro jeden bohatý manželský pár. Jejím úkolem je hlídat jejich osmiletého syna, který ve skutečnosti není živý a jeho tělo je jen prázdná schránka ve formě panenky. Byl jí ponechán seznam přísných pravidel, které musí během jejich nepřítomnosti dodržovat a před odjezdem ji varují, že jejich zanedbání může vést k něčemu strašnému. Takže asi víte, co nás čeká.


Tradičně vám prostor pro diskusi necháváme v komentářích. V anketě můžete dát vědět, na který horor se těšíte nejvíce.

Domů
Sdílet
Diskuse