Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. ledna 2016 12:26
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Legendy českého internetu: Jolanda, Jiří Kára i Viral Brothers

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Také v novém roce pokračujeme ve výběru toho nejlepšího, co přinesl český internet.

Po více než dvou měsíční odmlce a již v novém roce 2016 se opět hlásí o slovo seriál Legendy českého internetu. V loňských dvou dílech jsme si připomněli celkem osm zajímavých videí, v nichž hlavní roli sehrály naši sousedé zpoza řeky Moravy. Vzhledem k tomu, že internet toho nabízí mnohem více a také díky vašim pozitivním odezvám na články tohoto typu jsme si nemohli odpustit další pokračování s pěti videi, které zaujaly svým humorem a absurditou, ale především se nám nějakým způsobem nesmazatelně vryly do paměti. Bez dalších zbytečných slov přistupme k naší pětici. Pokud máte pro nás tip na další vtipné videa z Česka, určitě nám neváhejte zanechat vzkaz v komentáři.

1. Generátor náhodných slov Jolanda

Začínáme jednou ze stálic českého internetu. Věštkyni Jolandu do povědomí Čechů a Slováků dostal program EZO TV, vysílaný na TV Barrandov. Ta je v kurzu již nějaký ten rok, počátky její internetové slávy můžeme datovat cca do roku 2011. Díky svému charakteristickému vystupování na televizní obrazovce si už stihla vysloužit několik zajímavých přezdívek, mě osobně zaujala ta, kterou jsme použili i v našem článku. Pokud jste se nějakým zázrakem dosud s touhle skromnou ženou ze severních Čech nesetkali, rychle tuhle chybu napravte. Jolanda o sobě tvrdí, že má věštění v krvi a že je to dar, který se u nich v rodině dědí již dlouho, protože celé ženské pokolení se věštění v minulosti věnovalo. Jolanda tak ve své famílii probrala štafetu a my doufáme, že jí tenhle trend ještě nějaké období vydrží.

 2. Šárka, která má problém s přítomným časem

Poměrně jednoduchý a na první pohled nezajímavý problém. Soutěžící Šárka ze známé kuchařské show Prostřeno, jejíž slovenskou verzi pod názvem Bez servítky jste mohli vidět i na Slovensku, pravidelně generuje objekty internetového zájmu. Po soutěžící Nikole, která svým netradičním kuchařským uměním získala velkou mediální pozornost, tu máme další soutěžící Šárku. Ta se zviditelnila poté, jak během natáčení jedné z částí nebyla schopna na pokyn štábu se vyjadřovat v přítomném čase. Ačkoliv bych já osobně neviděl tuhle situaci jako nějaký velký problém, nakonec, tréma a kamera u nezvyklých jedinců dělá své, neznámo proč, video z jejího účinkování získalo přes 360 000 zhlédnutí.

 3. Jiří Kára

Tohle video a Jiřího jsme do této části zařadili úmyslně. Série článků totiž v žádném případě neslouží k tomu, abychom se smáli z nešťastných vystoupení některých lidí na internetu. Jiří Kára je toho jasným důkazem. Nebudu více dodávat nic, snad jen tolik, že níže přiložený amatérský film je záznamem z jeho svatby před 16 lety, kde si za svou manželku vzal jistou Blanku Divišovou. Jelikož jde o zajímavý a navíc autentický pohled do komunity pražských alkoholiků a drogově závislých občanů, kterých je volně dostupných na internetu jako šafránu, je docela pochopitelné, že o shlédnutí filmu mělo zájem takové množství lidí. Nespolečenský projev a množství dalších kuriozit vyneslo snímku i vlastní profil na portálu ČSFD.cz s hodnocením 85%. Bohužel, oba hlavní protagonisté jsou dnes již po smrti. 

4. Ach, ty susedské spory

Na první pohled jeden z mnoha sousedských sporů, které si našly své místo i na stránkách regionálních deníků. Ve skutečnosti kauza, jejíž jistou humornou stránku ocenili i samotní diváci, kteří si video z hádky dvou rozhádaných sousedek tak oblíbili. Maria Sattlerová z Varnsdorfu znepříjemňovala svým sousedům soužití tím, že ve svém domě chovala přesně neurčený počet psů. Její domácí mazlíčci se v momentě proměnily na objekt nenávisti a paní Marie na nepřítele číslo jedna. Všechno to vyvrcholilo konfliktem přímo na ulici, a to rovnou před očima místních novinářů.

 5. Viral Brothers

Jako posledních si připomeneme skvělých komiků Erika Meldika a Čeněka Stýbla aka Viral Brothers, kteří si svými videi získaly množství fanoušků na československé i světové scéně. Někteří jich možná znáte ještě z dob, kdy publikovali na webu stream.cz, ale jednou z přelomových byla určitě série videí Debilní kecy, ve které svými vtipnými a trefnými postřehy ze světa matek, přítelkyň či učitelek dokázali pobavit asi každého. Dvojice, která se seznámila na internetu, svou kariéru na internetu i opravdu slušně vybudovala. Momentálně jsou kluci v USA, kde si plní své sny a natáčejí velice populární prank. Kromě toho na své stránce nabízejí tvorbu virálních kampaní. Klukům držíme palce a nám nezbývá už nic jiného než si z nostalgie připomenout jejich dnes už legendární videa.

Domů
Sdílet
Diskuse