Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2016 18:05
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Poslechni si pětici posledních hovorů před smrtí na linku 911, v nichž volající z posledních sil prosí o pomoc

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Frekventovaná linka 911 čas od času zaznamená hovory, z kterých ti bude běhat mráz po zádech.

Moderní svět je stále více a více propojený, a to především díky internetu a všem sociálním sítím, které na něm našly útočiště. Dříve tomu tak ale nebylo, a proto vynález mobilního telefonu způsobil ohromné změny ve fungování společnosti. Především pak citelně zrychlil komunikaci, díky čemuž se mohla zlepšit i práce policie či záchranných sborů, které si byl každý člověk už schopný zavolat prakticky odkudkoli. U práce policie ještě chvilku zůstaňme. V USA funguje notoricky známá linka 911, kam se denně dovolají stovky až tisíce lidí, kteří potřebují pomoc nebo ji pro někoho shánějí. My si dnes představíme hovory, které směřovaly právě na tuto linku a volající během nich zemřeli, často násilnou smrtí. 


Jonathan Hoffman - Babička ho zastřelila kvůli drogám 

Zatímco rodiče 17letého Jonathana Hoffmana procházeli rozvodem, chlapec žil se svými prarodiči severozápadně od Detroitu, v Michiganu. Dne 18. května (máj) 2012 se Hoffman a jeho babička, Sandra Layne (74) pohádali, protože Hoffman neprošel testem na drogy, který mu nařídil soud. Layne později prohlašovala, že se bála o svůj život. Během hádky vypálila ze svého 9mm Glocku nejméně pětkrát na svého vnuka, trefujíc ho do hrudi. Hoffman pak zavolal 911 a řekl dispečerce, že ho postřelila jeho babička. Jeho slova byla nezřetelná, jak prosil o pomoc. Po několika minutách hovoru Hoffman ztichl. Jeho babička znovu vstoupila do místnosti a střelila ho do břicha. Hovor ztichl poté, co bylo v pozadí slyšet Layne jak prosí Hoffmana aby ji pustil. Policie dorazila na scénu a slyšela ještě další dva nebo tři výstřely. Zatímco Layne vycházela z domu, křičela: „Zabila jsem svého vnuka!“ Uvnitř čekala na policii strašlivá scéna plná kaluží krve všude po domě. Hoffman byl střelen pětkrát do hrudi, jednou do břicha a jednou do levé paže. Po zatčení se Layne snažila záležitost uhrát na sebeobranu. Ale byla shledána vinnou z vraždy prvního stupně. Hovor na 911 byl usvědčujícím důkazem, neboť Hoffman už umíral, když volal 911. Opakovaná střelba i poté nevypadala ani trochu jako sebeobrana. Porotci se také Layne ptali, proč nezavolala 911 sama. Nakonec dostala 20-40 let za mřížemi


Mark Saylor - Rodina zahynula v nezastavitelném autě

Odpoledne 28. srpna (august) 2009 řídil kalifornský dálniční strážník Mark Saylor zapůjčený náhradní Lexus ES 350. V autě spolu se Saylorem byla jeho žena Cleofe (45), jejich dcera Mahala (13) a jeho švagr Chris Lastrella (38). Byli na cestě na fotbalový trénink, když auto začalo zrychlovat a brzdy přestaly fungovat. V době, kdy Mark volal 911 se auto řítilo rychlostí přes 160 km/h. Během hovoru je slyšet, jak Saylor říká své rodině, ať se modlí, když mířili směrem ke křižovatce na dálnici, na níž projížděli. Saylor se pokusil strhnout automobil doleva, když dálnice končila, avšak jeli příliš rychle. Nabourali do Fordu Explorer, prolétli plotem a narazili do náspu, který je katapultoval více než 30 metrů daleko. Poté, co vozidlo havarovalo nakonec i vzplálo. Nikdo nepřežil. Saylorova rodina zažalovala půjčovnu i Toyotu, mateřskou společnost Lexusu. Dohodli se v roce 2010, kdy od Toyoty obdrželi 10 milionů dolarů. V roce 2015 se vyrovnali i s půjčovnou aut. Bouračka vedla i k širšímu vyšetřování zahrnujícímu Toyotu a určité typy jejich vozidel akcelerujících na vlastní pěst. Po vyšetřování dospěl US Justice Department k závěru, že Toyota uváděla veřejnost v omyl ohledně problémů na jejich autech a dostala pokutu 1,2 miliardy dolarů. 


Don Spirit - Zabil svoji rodinu a po příjezdu policie i sebe 

Odpoledne 18. září (september) 2014 obdržela dispečerka v Bell na Floridě telefonát od muže, který se představil jako Don Spirit a řekl jí adresu. Prozradil jí, že zastřelil svoji dceru a šest svých vnoučat, přičemž jedno z nich byl kojenec. Když se ho dispečerka pokusila přimět, aby zůstal na drátě, rozzuřil se. Nakonec Spirit prohlásil, že počká na místě, dokud nedorazí policie. Pak zavěsil. Když policie přijela, proběhla krátká výměna názorů, než se Spirit zastřelil. Uvnitř domu policisté našli těla 28leté dcery Spirita a jejích šesti dětí, které byly ve věku od dvou měsíců do devíti let. Ohromujícím faktem je, že tato masová vražda nebyla jediným případem, kdy byl Don Spirit odpovědný za smrt člena rodiny. V roce 2001 byl na lovu se svým osmiletým synem Kylem, když mu poukázal na rez na konci pušky. Když se Kyle zadíval do hlavně, zbraň spustila a trefila chlapce do hlavy. Ten byl na místě mrtev. Spirit dostal tři roky vězení za držení zbraně, jelikož měl zákaz od zadržení za prodej marihuany v roce 1998.


Amber Tuccaro - Stopařka, která nahrála svého vraha

17. srpna (august) 2010 dorazila 20letá Amber Tuccaro do Nisku v Albertě, kde zůstala přes noc v motelu s jejím dítětem a s kamarádem. Druhy den chtěla Tuccaro vyrazit směrem do blízkého Edmontonu. Proto se rozhodla stopovat, načež ji nabral neznámý muž v dodávce. Po cestě v autě byla Amber na zaznamenávaném hovoru se svým bratrem, který byl tou dobou ve vazbě v Edmonton Remand Center. Během 17minutového hovor zněla Amber nervózně a byla znepokojena směrem, kterým muž jel. Postupně se hovor dvojice v autě začal vyostřovat, hlasy se staly nesrozumitelnými a pak linka utichla. To bylo naposledy, kdy někdo o Tuccaro slyšel. Dva roky po jejím zmizení Royal Mounted Canadian Police (RCMP) uvolnila 61 vteřin záznamu v naději, že někdo rozpozná hlas muže. Naprostou shodou náhod byly čtyři dny poté, co byl audiozáznam uvolněn, nalezeny kosterní pozůstatky těla Amber Tuccaro, které byly nalezeny jezdci na koních na farmě v Leduc County, asi 17 minut od motelu, kde tehdy přespávala. Do dnešního dne nebyl hlas tajemného muže, který byl pravděpodobně i vrahem Tuccaro, rozpoznán.


Amina a Sarah Said - Úchylný otec zastřelil své dvě dcery ze žárlivosti

Po celou dobu svého dětství byly Amina a Sarah Said psychicky a fyzicky zneužívány svým otcem Yaserem Abdel Saidem. Když dorostly do puberty, často je špehoval a natáčel si je, aniž by o tom měly tušení. Obě měly zakázáno s někým randit. Přesto si obě někoho ve svých 17 a 18 letech našly. Během Štědrého dne v roce 2007 to však Yaser zjistil. Rozzlobil se, mával kolem sebe zbraní a dívkám nebylo než utéct za jejich matkou, na její pracoviště. Té noci tři ženy a milenci dívek utekli do Tulsy v Oklahomě. Sehnali si byt a jeden z chlapců začal chodit do práce. Přesto, z pro nás neznámých důvodů se Amina, Sarah i jejich matka vrátily zpět do Texasu, a to na oslavu Nového roku. Den poté přesvědčil Yaser své dcery, aby s ním vyrazily na oběd. Ve svém taxíku je odvezl na hotelové parkoviště, kde je následně zastřelil. Pak vystoupil z auta a utekl. Poté, co se dívky vypotácely z auta, jedna z nich zavolala linku 911. Dispečer se snažil zoufale zjistit, na které adrese se nacházejí, avšak dívka byla schopná už jen dokola opakovat, že umírá a že ji zastřelil její otec. O hodinu později byla jejich těla objevena náhodným chodcem. Poté, co Said zavraždil své dcery, vybral své bankovní účty a uprchl. Stále je na svobodě a je umístěn na seznamu deseti nejhledanějších osob FBI.

Domů
Sdílet
Diskuse