Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2016 21:01
Čas čtení 0:00
Tomáš Ďurkech

Vynikající video zobrazuje vývoj zombíků za poslední století. Hroziví živí mrtví prošli slušnými změnami

TECH
Uložit Uložené

Chlapci z Techlandu prostě vědí, jak upoutat pozornost.

Filmy a hry o zombie jsou na scéně již celá desetiletí a je jasné, že se jich jen tak brzy nezbavíme. Názor lidí na tento typ „zábavy“ se po většině dělí na dvě skupiny. Jednu, která zombíky nesnáší (mají z nich strach) a druhou, která je miluje a přesně ví, jakou brokovnici a katanu/sekeru by si na jejich likvidování v případě zombie apokalypsy pořídila jako první. Také mají jasno v tom, na jaké auto by namontovali sněžnou radlici a v jakém úkrytu by se snažili takovou katastrofu přečkat.

Vynikající video zobrazuje vývoj zombíků za poslední století. Hroziví živí mrtví prošli slušnými změnami

Přesně pro tuto skupinu nadšenců vydalo Polské vývojářské studio Techland skvělé video zobrazující vývoj zombíků během století. I když sto let vměstnali do necelých tří minut, video určitě stojí za zhlédnutí a to už jen kvůli povedené hudbě a výkonu maskérů. Celé promo začíná v roce 1932 s původními voodoo zombie, které se mi osobně zdají na dnešní poměry příliš měkké a husí kůži nezpůsobí. Před 83 lety se lidé měnili na zombie po vypití speciálního odvaru, ale byli stále živí, ale bez svobodné vůle. Takové dnes najdete v blázinci, ale už i běžně na ulici kolik chcete... Až v roce 1968 dostali živí mrtví trochu „koule“, necítili bolest, měli zvýšenou sílu a zabít je bylo možné jedině dekapitací (useknutím hlavy). Další zombies a „wallkers“ jsou inspirováni seriály, filmy a jejich evoluce končí v roce 2015 právě nestabilními Dying Light Volatile. Ti jsou už trošku jinde a kdo hrál zmíněnou hru, ví, že tito pánové jsou přes den víceméně neškodní, ale jakmile se setmí, začnou lovit vše, co se pohne a využívají k tomu svou nadlidskou rychlost, obratnost a sílu. Volatile jsou něco jako kombinace zombie ze snímků World War Z, I Am Legend a Resident Evil. Nejlépe se s nimi však seznámíte v samotné hře, respektive pro představu postačí i zmíněné promo video. Data oficiálního příjezdu Dying Light: The Following na všechny platformy naleznete na obrázku pod videem.

Vynikající video zobrazuje vývoj zombíků za poslední století. Hroziví živí mrtví prošli slušnými změnami
Domů
Sdílet
Diskuse